Bekrefter tredje koronadødsfall i Asker

Asker kommune bekrefter at en person bosatt i kommunen er gått bort på grunn av koronaviruset. Dette er det tredje dødsfallet i Asker.

– Vi ble tidligere i dag informert om det tredje dødsfallet i Asker på grunn av Covid-19. Det er en eldre person som er gått bort. De pårørende er varslet, bekrefter kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Personen døde i dag, mandag 30. mars på den nyopprettede smitteavdelingen som Asker kommune nylige opprettet. Av personvernhensyn gis ikke ytterligere informasjon om den avdøde.

Ordfører i Asker, Lene Conradi, sier at dødsfallene kommunen nå opplever preger hele askersamfunnet.

- Det er trist å høre at nok et menneske har mistet livet på grunn av koronaviruset. Det er det tredje dødsfallet i Asker, og det gjør inntrykk på oss alle sammen. Jo høyere tallene på smittede, innlagte og døde blir, jo mer alvorlig blir dette for oss alle i Asker. Men dette handler ikke bare om tall. - Først og fremst vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse med de etterlatte. sier Conradi.

Ordføreren understreker viktigheten av å følge de restriktive tiltakene som er iverksatt for å begrense spredningen av koronaviruset.

– Det er slik vi redder liv. For å unngå at flere blir alvorlig syke, er alle nødt til å ta dette på alvor. Hver og en av oss må vise ansvar. Vi gjør det for å beskytte de vi er glad i og de mest sårbare og utsatte i vår kommune, sier Conradi.