Reisende fra Storbritannia

Alle som har ankommet fra Storbritannia fra og med mandag 7. desember og frem til 21. desember, må kontakte kommunen de oppholder seg i. Dette gjelder også de som har gjennomført karantenetiden på 10 dager.

Alle som er kommet fra Storbritannia de siste 14 dagene, må kontakte kommunen de oppholder seg i for å få tatt en covid-19-test, så fort som mulig. Dette omfatter alle som har ankommet fra Storbritannia fra og med mandag 7. desember og frem til 21. desember, inkludert de som allerede har gjennomført karantenetiden på 10 dager. Målet med tiltakene er å få bedre oversikt over situasjonen med det muterte viruset.

Her finner du informasjon om testing i Asker

Viktig informasjon til reisende fra Storbritannia

Hovedregelen om karantene i 10 døgn gjelder fortsatt. I tillegg stilles krav om:

  • Covid-19-test (PCR-test) innen ett døgn etter ankomst i Norge og deretter ny test tidligst dag 7 etter innreise fra Storbritannia for alle som ankommer etter 21. desember.
  • Covid-19-test (PCR-test) så snart som mulig for reisende som er kommet til Norge fra Storbritannia mellom 7.-21. desember.
  • Krav om ankomstregistrering. Alle som kommer til Norge etter kl. 12 mandag 21. desember, må registrere seg. Dette gjelder ankommende fra alle land. Egenerklæringsskjemaet finner du her.
  • Krav om melding til kommunen der den reisende skal oppholde seg. Du melder deg ved å ringe til koronatelefonen 66 71 59 99.