Tips til årets hjemmepåske

Årets påskeferie blir annerledes. Alle må være med på den nasjonale dugnaden og holde seg hjemme i påsken. Det blir god tid til innendørsaktiviteter. Her har vi samlet tips til våre digitale arrangementer.

@Askerkulturhus

@askerkulturhus deler vi flere ganger i uken tips til live-streaming av konserter med artister som har spilt eller skal spille i Asker kulturhus.

I påsken har vi en påskerebus, der du kan vinne hyggelige overraskelser.
Vi jobber med å få til live-stream av klassiske konserter og Askerartister.

Bilde av hånd som holder telefon

@Barnaiaskerkulturhus

@barnaiaskerkulturhus deler vi nesten daglig tips til hva man kan finne på om man er hjemme med barn.

Kreative ting man kan lage og aktiviteter man kan gjøre.

  • Live-stream fra konserter og teater
  • Dansekurs
  • Yoga
  • Stream fra Teknisk museum, Dyreparken, Akvariet i Bergen, Bjørneparken mm.
  • Familiedisco hjemme i stua!
  • Overraskelsesoppmerksomhet for en som har bursdag i påsken og bor i Asker. Papegøyen Papp kommer på overaskelsesbesøk med sang og gave til et heldig bursdagsbarn.
  • Påskedisko-streaming fra multisalen 2. påskedag kl.12:00 med Herbie Skarbie.

@Kulturåret2020

@Kulturåret2020 deler vi tips og ideer som omhandler månedens tema.

April måned dedikerer vi til det du kan få til hjemme, innen hage, ombruk og rydding.

I løpet av april vil vi bli kjent med flere i Asker som jobber med hage. Vi vil komme med tips og ideer til bøker om temaet, blogger å følge, steder å besøke, om blomster, frø, ombruk og redesign.

Vi oppfordrer til å være ute i egen hage eller på balkongen. Gjør klart for verandatid, plant frø og se de spire, rydd i bod og reparer ting som har gått i stykker. Rydd i skog og mark mens du går på tur og plukk med deg søppel fra stranden.

@Sekkefabrikken

@Sekkefabrikken viser små påskeverksted-snutter kl. 12.00 hver dag fra Skjærtorsdag til 2. påskedag med Svanhild Rohdin (fra Kulturskolen) og døtrene.

Påskequiz hver dag kl.19:00 fra Skjærtorsdag til 2. påskedag.

Påskeaften streames det konsert med Silje Nergaard.

Deler stream hver dag fra skjærtorsdag- 2. påskedag med artister vi skal ha utover høsten og neste vinter bl.a. med et av Norges største jazztalenter, Leon Røsten.

Ungkultur

Digital ungdomsklubb. 

Ungkultur holder nå fast åpent onsdager 17.00 – 20.00 over Discord og YouTube - også i påsken. 

Ungkultur poster for tiden flere konkurranser i uka som skal oppfordre til deltakelse, informasjon og kontakt. Småpremier kjøres ut og legges i postkasser.

Les mer på Ungkultur Asker Facebook, Instagram Ungkultur Asker og Snap.

Individuell oppfølging av ungdom

Mange av våre ungdomsarbeidere har kontakt med ungdom over SoMe. Noen ungdommer er svært kontaktsøkende. Vi chatter med dem, sender ut hilsner og gjør oss synlig og tilgjengelig for ungdom.


Biblioteket

bibliotekets Facebokside synliggjøres vi positive tiltak som skjer nå.
Biblioteket har startet opp tilpasset utlån. Hvor låneren sender bestilling på e-post og får levert bøkene i pose utenfor biblioteket. Dette foregår i Asker, Slemmestad og Tofte.

Biblioteket publiserer en podkast hver fredag, GoDBok hvor ansatte samtaler om og formidler litteratur.

Konkurranse

Biblioteket oppfordrer familier til å lage boktårn av bøkene de har lest fra Norge stengte og frem til påske.  Vi ønsker bilder av boktårnene på bibliotekets Facebooksider, Instagram (#askerbib) eller e-post: bibliotek.info@asker.kommune.no (merkes med «boktårn»). 

Kulturskolen

Kulturskolen gir alle elever et alternativt tilbud om oppfølging og undervisning. Dette skjer på ulikt vis; digitale undervisningstimer på nett gjennom bl.a. FaceTime, Google, Zoom, Skype, Facebook og Instagram.

Kulturskolen formidler ulike innblikk i kulturskolen på sosiale medier.

Den kulturelle skolesekken formidler digitale tilbud fra Viken fylkeskommuner.

Følg kulturskolen på Facebook: @Askerkulturskole og @Askerdansogballettskole. 

Følg kulturskolen på Instagram: @Askerdansogballett

Asker i bevegelse 

I anledning verdensdagen for fysisk aktivitet (WHOs Move for health-dagen) som markeres 10. mai, ønsker Asker idrettsråd i samarbeid med kommunen å oppfordre til mer aktivitet. På grunn av den spesielle situasjonen vi befinner oss i, tenker vi litt alternativt for å få folk opp fra sofaen. 

Gjennom en digital kampanje "Asker i bevegelse" som varer fra 10. april til 10. mai oppfordres innbyggere til å sende inn filmsnutter på ca. 1. minutt der man viser at man er i fysisk aktivitet. Kampanjen foregår på Facebook og Instagram (@askeribevegelse). Det er laget en liten dansefilm til inspirasjon. Finn på egne bevegelser eller gjør vår koreografi. Vi håper på mange kreative og morsomme innslag. 

Den 10. mai lanseres en egen musikkvideo der man klipper sammen alle innslag som er sendt inn. Husk hashtag #Askeribevegelse når du legger ut ditt bidrag.

En jury premierer både ukens beste film, og ved kampanjeslutt deles en større hovedpremie ut.

Informasjon om kampanjen finner du her. 

Har du tips om flere aktiviteter? Kontakt oss gjerne på Facebook.