Koronasertifikat

Koronasertifikatet gir deg oversikt over koronavaksinasjoner registrert på deg i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK og koronatester du har tatt.

Kort fortalt

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

Hva kan koronasertifikatet brukes til - når?

11. juni ble koronasertifikatet klart til innenlands bruk, for eksempel på arrangementer eller pakketurer, avhengig av hva regjeringen bestemmer.

En EU-tilpasset versjon som vil gjøre det mulig å krysse grenser på tvers av EU- og EØS-området vil være klar til slutten av juni.

Slik blir det nye koronasertifikatet (fhi.no)

Det er Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett SF som utvikler sertifikatet.

Les mer om koronasertifikatet på helsenorge.no

Hva viser sertifikatet, og hvor finner jeg det?

Koronasertifikatet gir deg en oversikt over:

  • Vaksinasjonsstatus: Sertifikatet vil vise alle vaksiner mot covid-19 som er satt eller registrert i Norge.
  • Negativ koronatest: Et negativt testresultat fra PCR eller antigentest vil vises hvis testen er tatt i løpet av siste sju døgn, og det ikke er registrert positive testresultater i samme periode. 
  • Immunitet etter å ha hatt koronasykdom de siste seks månedene: Hvis du er beskyttet etter å ha hatt koronasykdom, vil prøvesvar fra PCR eller antigentest som er registrert i Norge da du testet positivt vises. Hvis du har testet positivt på nytt mer enn tre måneder etter den første testen, vil det nye prøvesvaret vises.

Du finner ditt koronasertifikat ved å logge deg inn på Helsenorge.no med BankID. 

Her er siden med pålogging på helsenorge.no

Ikke tilgang til helsenorge.no?

Har du ikke tilgang til helsenorge.no kan du gi andre fullmakt til å skrive ut koronasertifikatet ditt.

Det jobbes også med en løsning for en utskriftsversjon for deg som ikke bruker mobil, nettbrett eller PC, men denne er ikke klar enda.

Har du ikke personnummer eller D-nummer?

Hvis du ikke har fødselsnummer eller D-nummer, kan du ikke logge inn og se dine prøveresultater på Helsenorge. Du må da avtale med teststasjonen hvordan du skal få informasjon om resultatet på testen.