11. november: Asker tilbyr koronavaksinering ved innbyggertorgene

- Vi håper dette gjør det enklere for innbyggerne våre å ta alle vaksinedosene, sier ordfører Lene Conradi.

– Dette vil forhåpentligvis være til hjelp for de som har vanskeligheter med lengre reisevei. Vi håper også at flere vaksinerer seg med alle dosene de blir anbefalt når det kan gjøres nærmere hjemme, sier Conradi.

Vaksinatører fra Vaksinasjon og smittevern vil fra uke 46 dra ut på innbyggertorgene og vaksinere innbyggere mot covid-19 i egne lokaler der.

- Hvert av innbyggertorgene vil få en fast dag hvor våre vaksinatører vil være tilstede og vaksinere, sier Margrethe Stornes Iversen, leder for Vaksinasjon og smittevern.

– Vi skal foreta alle typer koronavaksinering. I tillegg til oppfriskningsdose til innbyggere over 65 år, vil vi også tilby dose 1 og 2 til de som så langt ikke har benyttet tilbudet om disse. Vi setter også ekstradose til de med særlig nedsatt immunforsvar.

For å vite hvor mange vaksiner som skal settes hver dag og for å unngå kø i lokalene, må det bestilles time på forhånd.

- Ved å bestille time på kommunens nettsider kan du selv bestemme dato og tidspunkt som passer for deg, sier Iversen. – Er nettbestilling vanskelig kan du ringe oss på Vaksinasjonstelefonen 66 71 59 50.

Oppfordrer alle til å vaksinere seg

- Vi oppfordrer alle som er uvaksinert eller er delvis vaksinert til å fullvaksinere seg. De som er over 65 år og hvor det er gått minimum 6 måneder siden dose 2 anbefales å ta en tredje oppfriskningsdose, sier Kjell D. Sørli, smittevernoverlege i Asker. Helsepersonell med tett pasientkontakt vil få eget tilbud om oppfriskningsdose via sin arbeidsgiver.

– Oppfriskningsdosen forsterker beskyttelsen mot smittsomhet og alvorlig sykdom. og det er derfor viktig at de som ønsker det nå, benytter anledningen til å ta en oppfriskningsdose. – Det må gå minst en uke mellom influensavaksine og koronavaksine, minner han om.


– Vi er veldig glade for at innbyggertorgene tilrettelegger for vaksinering lokalt, og håper mange benytter muligheten, sier smittevernoverlegen.

Ved disse innbyggertorgene får du vaksine mot covid-19

Vi vaksinerer på disse innbyggertorgene følgende dager, men du må bestille time først:

  • Tirsdag – Tofte innbyggertorg (samfunnshuset)
  • Onsdag – Heggedal innbyggertorg
  • Torsdag – Slemmestad innbyggertorg
  • Fredag – Spikkestad i Teglen


Ved vaksinasjon og smittevern i Lensmannslia 4 vaksineres det hver dag.

Bestill time

Bestill time til vaksinasjon her 

Les mer om vaksinering mot covid-19