19. november: Asker følger nøye med på smittesituasjonen

Smitten i Asker øker, i liket med resten av landet. Kommunen følger situasjonen tett og forholder seg til enhver tid til regjeringens anbefalinger.

Fredag 19. november hadde regjeringen pressekonferanse, der de innfører strengere innreisekontroll, og åpner for at kommuner med smittetiltak kan bruke koronasertifikat.

– Vi følger situasjonen tett, har jevnlig kontakt med nasjonale smittevernmyndigheter og nabokommuner. Vi har god oversikt over situasjonen, men er klare til å gjøre nødvendige endringer når det er behov for det, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Grepp understreker at regional samkjøring er viktig. Asker og nabokommunene vurderer fortløpende tiltak for å håndtere den økende smittesituasjonen i regionen vår.

Venter på veileder for koronasertifikat

Regjeringen vedtok fredag en forskrift, som gjør det mulig for kommuner med smittetiltak å ta koronasertifikatet i bruk.

– Vi venter nå på veilederen som vil regulere hvordan kommunen kan og bør bruke koronasertifikatet. Dette drøftes og vurderes forløpende med nabokommuner, sier Grepp, som forteller at de vil kommer tilbake med mer informasjon.

– Vaksiner deg

Hun understreker samtidig viktigheten av at innbyggere vaksinerer seg:

På pressekonferansen ble kommunene blant annet bedt om å tilby alle over 65 år oppfriskningsdose av koronavaksine innen jul.

– Asker kommune jobber fortløpende og intenst med å øke vaksinegraden i samfunnet. Vi oppfordrer alle som ikke har vaksinert seg til å ta imot tilbudet om vaksine, sier Grepp.

Kommuneoverlegen har følgende råd til befolkningen:

  • Vær hjemme når du er syk.
  • Ha lav terskel for å teste deg mot Covid-19
  • Last ned smittestopp-appen til FHI
  • Vask hender når du kommer hjem, og benytt spritdispensere i det offentlige rom
  • Unngå å håndhilse og klemme mange.
  • Har du et yrke der jobben din enkelt kan gjøres hjemmefra, ha dialog med sjefen din om dette er aktuelt for deg.
  • Har du ikke vaksinert deg enda? Ta kontakt med ditt lokale vaksinekontor.

Les mer på regjeringens pressemelding.