25. november: Oppdaterte smittevernråd fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlege Meera Grepp går nå ut, sammen med kolleger i Drammen, Asker og Bærum, med samlede smittevernråd. Det nye er at det nå anbefales å bruke munnbind i butikker, på kjøpesenter, på kollektivtransport og i taxi.

Pandemien fortsetter stadig å utvikle seg. I vår region er antallet nye tilfeller igjen stigende. I Asker har det denne uken vært rekordmange smittetilfeller.

- Samtidig ser vi at forekomsten av luftveisinfeksjoner generelt er høy. Sammen øker dette presset i fastlegeordningen og legevakten. Høy forekomst av luftveissmitte fører også til sykefravær blant helsearbeidere på grunn av egen og egne barns sykdom. Den totale byrden av dette legger press på tjenestetilbudet i kommunene og på sykehusene. Derfor ønsker vi nå å gjenta de generelle smittevernrådene og anbefale bruk av munnbind i taxi, på kollektivtransport, i butikker og kjøpesentre, sier kommuneoverlege Grepp.

Felles råd

For å hindre at smitten stiger så mye at tjenestetilbudet både i kommunen og på sykehus trues, har kommuneoverlegene/smittevernoverlegene i Lier, Drammen, Asker og Bærum utarbeidet felles smittevernråd. De ber innbyggerne i de fire kommunene om å følge disse anbefalingene:

  • Ta kontakt med ditt lokale vaksinekontor for vaksine om du ikke er fullvaksinert.
  • Vær hjemme når du er syk.
  • Ha lav terskel for å teste deg mot covid-19.
  • Bruk munnbind i taxi, på kollektivtransport, i butikker og kjøpesentre.
  • Vask hender når du kommer hjem, og benytt spritdispensere i det offentlige rom.
  • Har du et yrke der jobben din enkelt kan gjøres fra hjemmekontor, ha dialog med sjefen din om dette er aktuelt for deg. Hjemmekontor bidrar generelt til redusert mobilitet i samfunnet
  • Last ned smittestopp-appen til Folkehelseinstituttet.