5. januar: Nå kan du vaksinere deg på apoteket

Asker kommune har inngått avtale med seks apotek og Pons Helsetun i Slemmestad om vaksinering mot korona.

- Å ta vaksinene er det viktigste vi kan gjøre for oss selv og for alle andre. Derfor er jeg glad for at det nå blir enda enklere å vaksinere seg, og jeg er veldig takknemlig for samarbeidet med nye aktører, sier ordfører Lene Conradi.

De seks apotekene er spredt i hele kommunen og vil tilby vaksinering mot covid-19 på lik linje med kommunens ordinære vaksinasjonstilbud fra mandag 10. januar.

- En del innbyggere har ønsket å kunne få vaksinen nærmere der de bor, og med denne avtalen har vi fått på plass et vaksinasjonstilbud med større geografisk spredning. Det er veldig bra, sier ordføreren.

Utvidet vaksinasjonstilbud i hele kommunen

Vaksinasjonstilbudet til innbyggerne i Asker blir nå utvidet med syv nye vaksinesteder fra dagens tilbud ved Vaksinasjon og smittevern i Lensmannslia 4, Innbyggertorget på Tofte og Teglen i Spikkestad. I tillegg er det flere fastlegekontor som vaksinerer sine pasienter.

Apotekene starter med vaksinering mandag 10. januar, men allerede nå kan innbyggerne gå inn og bestille time for vaksinering ved sitt apotek på kommunens nettsider.

- Vaksinasjonskapasiteten i kommunen er nå svært god, sier Kjell D. Sørli, smittevernoverlege i Asker kommune. – Vi håper derfor så mange som mulig nå tar imot tilbudet om vaksinering, bestiller time og møter opp på et av de mange vaksinasjonsstedene i kommunen. Det er gledelig at flere uvaksinerte nå lar seg vaksinere.

- Alle innbyggere over 18 år som har oppfylt intervallet på 20 uker mellom dose 2 og oppfriskningsdose (dose 3) får nå en SMS fra kommunen med tilbud om å ta oppfriskningsdosen, sier han.

Disse apotekene tilbyr vaksinasjon mot covid-19

  • Apotek 1 Hagaløkka
  • Apotek 1 Trekanten
  • Boots apotek Slemmestad, Rortunet Senter
  • Boots Hurum, Tofte
  • Boots Sætre
  • Vitusapotek Vollen

Pons Helsetun, Rortunet Senter i Slemmestad tilbyr også vaksinasjon mot covid-19.

Les mer om vaksinasjon i Asker kommune og bestill time til vaksinering her