Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

20. april: Asker tilbyr nettkurs for de som sliter under koronakrisen

Mange askerbøringer sitter i hjemmekarantene, jobber hjemmefra eller er isolert fra omverdenen på grunn av koronaviruset i disse dager. Nå tilbyr vi digitale kurs i hva depresjon, angst, søvnvansker og grensesetting er.

– Koronaviruset skaper frykt, usikkerhet og ensomhet både i Norge og verden. De fleste av oss har fått en endret hverdag, og da er det viktig å ikke glemme dem som sliter fra før av eller som kjenner på begynnende vansker som følge av situasjonen samfunnet står oppe i, sier psykolog i mestringstilbud psykisk helse og rus, Marius Prytz i Asker kommune.

Introkursene gir en innføring i hva depresjon, angst, søvnvansker og grensesetting er, og man får praktiske teknikker for hvordan man selv kan skape endring i hverdagen sin.

– Kurset fokuserer på hva man kan gjøre når man kjenner på begynnende psykiske vansker, slik at disse avtar så tidlig som mulig for å forebygge utvikling av psykiske lidelser. For mange er det nok hjelp å lære om psykisk helse og delta på et kurs for å få en bedre hverdag, sier Prytz.

Tirsdag 21. april starter Asker kommune opp de digitale introkursene. På kurset er det mulig å være anonym og man trenger ikke dele personlig informasjon, samtidig som deltagerne kan stille spørsmål.

Det krever ingen påmelding, man logger seg bare inn på Zoom-møtet. Kommunen tilbyr allerede kurset gjennom hele året, som en introduksjon til hva psykiske lidelser er og hva man selv kan gjøre, men på grunn av koronasituasjonen er det gjort digitalt.

Her finner du mer informasjonen om kursene.