Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

20. mars: Endringer i tilbudet på helsestasjonene og for jordmortjenesten

For å beskytte de mest sårbare i befolkningen mot koronasmitte, har helsestasjonene redusert aktivitet inntil videre. For jordmortjenesten er svangerskaps- og barselomsorg prioritert. Konsultasjonene blir kortere og noe informasjon vil foregå på telefon.

Redusert aktivitet ved helsestasjonene

Det er viktig at alle som kommer til helsestasjonen, gjør en avtale med helsestasjonen på telefon før de kommer.  Dette gjelder både ved timeavtaler og hvis du har behov for å veie barnet ditt.

Oppfølging av nyfødte og vaksinasjoner prioriteres, og alle gruppetilbud utgår. Vi tar kontakt før avtalte timer og gir informasjon om videre oppfølging.

Alle som har fått barn vil bli oppringt av helsesykepleier etter hjemkomst fra sykehuset. 

Borgen og Hurum helsestasjoner er stengt inntil videre

Borgen og Hurum helsestasjoner er stengt fra 16. mars. Familier med barn som allerede har timer på disse helsestasjonene vil få beskjed om hvor de skal møte.

Vi ber om at kun en foresatt følger barnet til helsestasjonen og at søsken ikke er med i denne perioden. Ring og få ny time hvis du eller barnet ditt er sykt.

Hvis du har spørsmål eller bekymringer for barnet ditt, ta kontakt med din helsestasjon.

Ikke møt opp hvis du har symptomer

Har du symptomer på luftveisinfeksjon; feber, hoste, sår hals eller forkjølelse, skal du ikke møte opp, men ta kontakt med oss på telefon før timen.

Du kan ringe oss på:

  • 66 76 83 31 (Asker sentrum)
  • 905 75 143 (Midtbygda/Filtvet)

Vårt mål er som alltid å ivareta mor og barn på en trygg måte gjennom svangerskapet. Ikke nøl med å ta kontakt

Oppdatert juni - om jordmortjenesten

Jordmortjenesten er gjenopprettet til normal aktivitet i tråd med Nasjonal faglig retningslinjer for svangerskap- og barselomsorg og nødvendige smitteverntiltak.
Barselbesøk kan gjennomføres så sant jordmor og personer som skal besøkes ikke har luftveissymptomer og øvrige smitteverntiltak overholdes.
 
Det åpnes også opp for far / medmor får bli med fødsel samtale / erklæring av farskap/medmor. Det må avtales på forhånd med jordmortjenesten, dere må ikke har luftveissymptomer og øvrige smitteverntiltak må overholdes

Barselbesøk av jordmor blir i utgangspunktet utført på kontoret hos jordmor, eventuelt på telefon. Ta kontakt med oss før hjemreise fra sykehuset.