Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

19. mars: Forbudt å overnatte på hytta

Regjeringen innfører forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune. Bor du i Asker og har hytte i Asker, kan du overnatte på hytta.

- Helsetjenesten i våre hyttekommuner har ikke kapasitet til å ta hånd om hyttebeboere i tillegg til egne innbyggere. Vi i en svært utfordrende situasjon og må minske presset på helsetjenesten slik at alvorlig syke får hjelp, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie til regjeringen.no. 
 
Regjeringen innfører derfor et forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune fordi mange ikke har fulgt den klare anmodningen om å reise hjem frivillig.

Unntak

Ifølge forskriften gis det unntak for personer som er i karantene fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av koronaviruset. Forskriften kan du lese her.
 
Bakgrunnen er at det er betydelig risiko for at en koronasmittet kan smitte andre i samme husstand. Det vil ofte være praktisk vanskelig for den smittede å være isolert når man deler bolig med flere. Personer som er i karantene fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet, kan overnatte på hytta i den perioden den smittede er i isolasjon. Den smittede skal bli hjemme, mens de andre personene i husstanden kan overnatte på hytta.

Kommunene kan ikke gi dispensasjon

Kommunene har ikke adgang til å gi dispensasjon. Det oppfordres derfor om at hyttebeboere ikke tar kontakt med kommunen for å kreve unntak.
Unntakene fremkommer tydelig i forskriften. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn for å avverge store materielle skader tillates, men vi oppfordrer folk til å engasjere lokalt bosatte personer til å utføre slikt arbeid og tilsyn.