Borgen ungdomsskole heves til rødt smittevernnivå

Etter anbefaling fra kommuneoverlegen innføres rødt smittevernnivå på Borgen ungdomsskole etter smitte hos flere personer. Tiltaket gjelder fra torsdag 11. mars til og med 19. mars.

Kommuneoverlegen har fulgt utviklingen av smittesituasjonen ved Borgen ungdomsskole tett siste tiden. 11 elever har testet positivt for Covid-19 og 76 personer er satt i karantene.

Torsdag 11. mars og fredag 12. mars gir skolen digital undervisning for å bidra til å redusere smitterisiko. Fysisk tilstedeværelse med rødt nivå iverksettes fra mandag 15. mars.

For å redusere risiko for smittespredning, anbefaler kommuneoverlegen følgende tiltak for Borgen ungdomsskole:

• Borgen ungdomsskole anbefales hevet til rødt nivå i trafikklysmodellen for ungdomsskoler til 19 mars.
  • Alle personer som er/har vært satt i karantene bør teste seg.
  • Andre elever anbefales testing ved utvikling av forkjølelsessymptomer/feber/hodepine.
  • Ungdommene begrenser kontakt med hverandre på fritiden så mye som mulig og har helst kontakt innen kohorter

Har ikke nok oversikt over situasjonen

– Vi har ikke nok oversikt over smitteveiene ennå. Derfor setter vi nå, i samarbeid med skoleledelsen, skolen på rødt nivå, slik at vi kan skaffe oss oversikt over situasjonen, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Test deg ved symptomer

Kommuneoverlegen understreker at alle som mistenker koronasmitte, tester seg, også de som har milde symptomer.

– Tiltakene på Borgen ungdomsskole gjennomføres for å få oversikt over situasjonen og forebygge ytterligere smitte. Det er viktig at alle som utvikler symptomer, som nesetetthet, snørring, hodepine, svimmelhet, feber, hoste eller kvalme/diaré, tester seg så snart som mulig, sier Grepp.

Samhold, empati og forståelse

Kommuneoverlegen oppfordrer alle til å fortsatt vise samhold, empati og forståelse, slik at viruset kan bekjempes sammen.

– Det er ingen som ønsker å bli smittet. Det er ikke nødvendigvis slik at de som blir smittet har vært mer uforsiktige enn andre. Noen er mer utsatt. Andre har rett og slett vært uheldige. Ingen ønsker å smitte andre.

Nå må vi stå sammen og slik bidra til å skape trygge og inkluderende miljøer. Det er ingen som ønsker å bli alvorlig syk eller miste en de er glad i, sier kommuneoverlege Grepp.