Til foreldre på Smia ved Vollen ungdomsskole

Kort fortalt

En elev på skolen har testet positivt for Covid 19 og ditt barn settes i karantene.

Elever og ansatte som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker.

Karantenen gjelder fra 21. november til og med fredag 27. november.

Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 30. november.

Påvist smitte og karantene

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte på Smia som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med.  Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker:

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på Smia, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 17 personer som settes i karantene, 9 elever og 8 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene som er satt i karantene vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Skolen vil gi dere nødvendig informasjon om gjennomføringen av hjemmeundervisningen.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing og timebestilling

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen