Koronasertifikat

Koronasertifikatet gir deg oversikt over koronavaksinasjoner registrert på deg i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK og koronatester du har tatt.

Kort fortalt

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

Hva kan koronasertifikatet brukes til - når?

Informasjon om hva koronasertifikatet kan brukes til og når du kan bruke det, kan du lese om på helsenorge.no.

Hva viser sertifikatet, og hvor finner jeg det?

Koronasertifikatet gir deg en oversikt over:

  • Vaksinasjonsstatus: Sertifikatet vil vise alle vaksiner mot covid-19 som er satt eller registrert i Norge.
  • Negativ koronatest: Et negativt testresultat fra PCR eller antigentest vil vises hvis testen er tatt i løpet av siste sju døgn, og det ikke er registrert positive testresultater i samme periode. 
  • Immunitet etter å ha hatt koronasykdom de siste seks månedene: Hvis du er beskyttet etter å ha hatt koronasykdom, vil prøvesvar fra PCR eller antigentest som er registrert i Norge da du testet positivt vises. Hvis du har testet positivt på nytt mer enn tre måneder etter den første testen, vil det nye prøvesvaret vises.

Du finner ditt koronasertifikat ved å logge deg inn på Helsenorge.no med BankID. 

Her er siden med pålogging på helsenorge.no

Ikke-digital bruker?

Det er laget en løsning for en utskriftsversjon av sertifikatet for deg som ikke bruker mobil, nettbrett eller PC.

Har du ikke tilgang til helsenorge.no kan du også gi andre fullmakt til å skrive ut koronasertifikatet ditt. Saksbehandlingstid for fullmakter er minimum 30 dager. Merk at en slik fullmakt gir innsyn til flere helseopplysninger som er tilgjengelig i andre digitale helsetjenester på helsenorge.no.