Koronavaksinering fra 18 år og oppover

Kort fortalt

Vaksineringen skjer på Vaksinasjon og smittevern i Lensmannslia 4 og på enkelte apotek.

De mellom 18 og 44 år kan ta 1 oppfriskningsdose (dose 3).

De som har underliggende sykdommer i aldersgruppen 18-44 år og de over 45 år anbefales 1. oppfriskningsdose (dose 3). Intervallet mellom andre vaksinedose og oppfriskningsdosen skal være minst 20 uker (4 1/2 måned).

De som er over 65 år anbefales i tillegg 2. oppfriskningsdose (dose 4). Intervallet mellom 1. og 2. oppfriskningsdose skal være minst 4 måneder.

Tilbudet er nå utvidet til de mellom 18 og 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdom, gravide i 2. og 3. semester og til ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom.

Åpningstider Vaksinasjon og smittevern, Lensmannslia 4

Det vil både være tilbud om timebestilling og tilbud om drop-in. Vi tilbyr drop-in i våre åpningstider så langt vi har kapasitet. Noe ventetid må påregnes ved drop-in.

Bestill time

Husk! Det må ha gått minst 20 uker (4 1/2 måned) fra du fikk dose 2 til du tar dose 3. Har du et kortere intervall blir du avvist ved vaksinasjon.

 

Bestill time til vaksinasjon her

Når kan jeg få oppfriskningsdosen (dose 3)?

Det må ha gått minst 20 uker (4, 5) måneder mellom andre vaksinedose og oppfriskningsdosen for at du kan møte opp til vaksinasjon.

Alle under 30 år anbefales Pfizer

Menn og kvinner under 30 år anbefales å velge BioNTech/Pfizer-vaksinen når de skal vaksinere seg. Grunnen til dette er at Moderna kan gi den sjeldne bivirkningen myokarditt (hjertemuskelbetennelse).

Lese mer om anbefaling og myokarditt 

Informasjon om oppfriskningsdose

Les mer om oppfriskningsdose på Helsenorge.