Ny oppdatert versjon av koronavaksinen

Fra 15.09.22 vil en oppdatert versjon av koronavaksinen Comirnaty (Pfizer) være tilgjengelig som oppfriskningsdose (dose 3 og 4). Fra uke 39 er det forventet at Spikevax (Moderna) sin oppdaterte koronavaksine blir tilgjengelig.

Beskyttelsen mot alvorlig sykdom antas å være lik, men de nye versjonene gir forbedret immunrespons mot omikronvarianter og gir  muligens økt beskyttelse mot smitte. 

Har du bestilt time og ønsker å utsette oppfriskningsvaksineringen til den nye Pfizer-versjonen eller Moderna-versjonen er tilgjengelig, kan du gjøre det via bestillingsløsningen vår eller ved å ringe 66 71 59 50

Her kan du endre din timebestilling

Oppfriskningsdose (dose 4) for personer over 65 år

Smitten øker i samfunnet, og fra 1. juli anbefalte myndighetene ny oppfriskningsdose (dose 4) med koronavaksine fra 65 år og oppover. 

Asker kommune følger myndighetenes anbefaling, og tilbyr vaksine i Lensmannslia 4. Det må ha gått minst fire måneder mellom dose 3 og dose 4. 

Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for nevnte målgrupper gjelder derfor uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon.

Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons.

Mer informasjon om oppfriskningsdose (dose 4) på helsenorge.no

Bestill time oppfriskningsdose

Bestill time til vaksinasjon her

De eldste prioriteres først 

Anbefalingen om en ny oppfriskningsdose for personer som er 65 år og eldre og sykehjemsbeboere, trådte i kraft fra 1. juli. 

Kommunene begynte å tilby ny oppfriskningsdose til de mest sårbare, og for de i sykehjem og med hjemmesykepleie. 

Tilbudet er nå utvidet til de mellom 18 og 64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdom, gravide i 2. og 3. semester og til ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om oppfriskningsdose, ring oss på 66 71 59 50.

Telefonen er bemannet mandag til fredag klokken 08:30 til 15:00. Den er stengt mellom klokken 11:30 og 12:00.

Les mer om oppfriskningsdose (dose 4)