Kulturminnedagene i Asker

Lørdag 2. september starter Kulturminnedagene i Asker. Dette blir markert med flere arrangementer fordelt over åtte dager, for å feire og lære om kulturarven i Asker.

Smia i Asker kommune

- Asker har en rik kulturarv i form av både fysiske kulturminner og kulturmiljøer. Kulturminnedagene er en unik anledning til å utforske vår felles arv og inspirere fremtidige generasjoner til å ta vare på den. Arrangørene bak kulturminnedagene i Asker har satt sammen et variert program som vil ta deg med på en reise gjennom historien og vår kulturarv, sier kultursjef i Asker Jan Erik Lindøe.

Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven. De fleste arrangementene er gratis å delta på.

- Vi håper flere vil ta seg tid til å besøke arrangementene, alle byr på hver sin unike historie og opplevelse, avslutter Lindøe.

Se mer informasjon om kulturminnedagene og programmet på nettsiden vår

Om Kulturminnedagene

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 50.000 besøkende rundt om i landet hvert år.

Festivalen setter søkelys på å ivareta Norges rike kulturarv og historiske kulturminner gjennom kunnskap, håndverk og formidling.

Les mer på deres nettside.