Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Første kulturpris og frivillighetspris i ny kommune

Tirsdag ble to høythengende priser delt ut til frivilligheten og kulturlivet i Asker.

Vinner av frivillighetsprisen 2020

Avhengig av frivillig innsats

- Frivillighet er et viktig nav i Asker-samfunnet. I år spesielt har vi sett hvor viktig og avhengige vi er av den frivillige innsatsen til innbyggerne våre, uttalte ordfører Lene Conradi, da årets frivillighetspris ble tildelt Are Lerstein.

Bedre liv i naturen

frivillighetspris 2020.jpg
Vinneren av frivillighetsprisen 2020 ble Are Lerstein - her sammen med ordfører Lene Conradi som delte ut prisen. Foto: Julie Rigvår

Lerstein har imponert mange med sin evne til å ta tak i eget liv og som helt konkret bygger videre på sin tøffe kamp for å hjelpe andre videre.

I 2017 fant Lerstein motivasjon for et bedre liv i naturen, og startet foreningen Medvandrerne, som hjelper rusavhengige tilbake til livet. Den verdige vinneren møter også opp tre ganger i uka som brukerkontakt i Asker gatelag, et fotballag for rusavhengige.

- Gjennom sitt frivillige arbeid og dedikasjon, har Are vist betydningen av å stå sammen for å skape en positiv endring for seg selv og andre. Dette bidrar til motivasjon og til å være en bidragsyter i samfunnet, skriver juryen i sin begrunnelse.

Bokhandleren får kulturpris

Vinner kulturpris 2020.jpg
Årets kulturpris tildeles Ronnie M.A.G. Larsen, for mange kjent som «Bokhandleren på Tofte».

Kulturinnsats utover det vanlige

Kulturprisens formål er å påskjønne og stimulere enkeltpersoner, institusjoner og organisasjoner til fortsatt innsats på alle kulturområder.

Årets kulturprisvinner har vist evne og vilje til å yte kulturinnsats utover det vanlige. I bokhandlerens lokaler tilbys ikke bare bøker og vinylplater, men også poesi, konserter i ulike genre, forfattermøter, høytlesing for barn og quiz.

Ronnie Larsen har invitert nasjonale og internasjonale artister og forfattere til Tofte og vært vertskap for Asker Jazzfestival og Asker kulturfestival der lokale krefter har vist seg frem.

Magiske øyeblikk

- Årets vinner har klart å få Tofte til en plass som man reiser til for å se og høre på arrangementer, og ikke en plass man reiser fra. Du har skapt kulturopplevelser og magiske øyeblikk for våre innbyggere, påpekte Conradi da bokhandleren på Tofte mottok den gjeve prisen. 

Se prisoverrekkelsene på video

Frivillighetsprisen og Kulturprisen ble offentligjort på Asker kulturhus' direktesendte "Kulturfrokost" tirsdag 1. desember. 

Her kan du se hele sendingen - med prisoverrekkelsene - i opptak.