Gratis 2. og 3. trinns svømming

Kort fortalt

2. trinns elever som går på skole og/eller bor i Asker kommune får som vanlig svømme gratis hele skoleåret.

3. trinns elever gikk glipp av tilbudet store deler av skoleåret pga. korona-stengte svømmehaller, også disse barna skal få en ny mulighet dette skoleåret.

Dersom dere ønsker å bruke AIA-appen som betalingsmiddel når dere besøker Risenga eller Holmen svømmehall, så er det svært viktig at dere på forhånd forsikrer dere om at:

  1. Appen er installert på din telefon (og eventuelt på ditt barns telefon)
  2. Din profil er ferdig opprettet og aktivert
  3. Dine barn er registrert
  4. Billetten du ønsker å bruke er tilgjengelig (enten det er gratisbillett eller vanlig kjøpt billett)
  5. Dersom du har barn på 2. eller 3. trinn som har krav på gratis inngang i våre svømmehaller, så må du forsikre deg om at du har samtykket til å motta «svømmekortet» under barnets profil i appen.

For at vi skal kunne slippe dere inn i våre svømmehaller er vi avhengig av en gyldig QR-kode enten den ligger på appen på mobilen eller at du har printet den ut.

Om du opplever problemer med installering og/eller registrering av appen må du henvende deg til kundeservice hos AIA. Dette er ikke noe vi i Askerbadene klarer å hjelpe deg med. AIA-appen er ikke noe vi har utviklet og/eller har kompetanse til å hjelpe deg med.

For oss i Askerbadene fungerer AIA-appen som et betalingsmiddel på lik linje med et bankkort eller Vipps. Om kortet eller appen ikke fungerer så kan vi ikke godkjenne kjøpet. Vennlist påse at dette er i orden før deres neste besøk i svømmehallen.

Mailadressen er:

Inngang i svømmehallene

For å få inngang inn i svømmehallene må man vise at man er 2. eller 3. trinns-elev i Asker kommune via "Svømmekortet" i AiA-appen. Tilbudet gjelder frem til og med siste skoledag 17. juni 2022 (og kan selvsagt benyttes i høst-, jul-, vinter- og påskeferie).

Barn under 12 år må ha følge av en voksen (i vannet) når de besøker våre svømmehaller. Derfor gir vi også gratis inngang for én voksen per elev. Den voksene må være svømmedyktig. Dette ligger i billetten du finner i AiA.

OBS! Det er kun årets 3. trinns elever som får tilbud om gratis skolesvømming ut året, da de mistet store deler av sitt tilbud forrige skoleår. Årets 2. trinns elever vil ikke få gratis svømming når de begynner i 3. klasse høsten 2022.

AiA-appen

Appen lastes ned via eller Apple App store på foresattes mobil. Om du er foresatt til en 2. eller 3. trinns-elev (som går på skole i Asker kommune) vil du automatisk få opp muligheten til å samtykke til nedlastning av 2. og 3. trinns-kort. 

Når opprettelse av ny bruker/innlogging er fullført viser du "AiA-kortet" (disse finner du under kort) til 2./3. trinns eleven i resepsjonen i svømmehallen, og du får utdelt to enkeltbilletter, en for eleven og en voksen.

Se video nedenfor for gjennomgang av opprettelse av ny bruker i AiA. Du kan også besøke nettsiden til AiA for flere bruksanvisninger og kundeservice-info: https://www.hvaskjeriasker.no/aktivitetsappen-aia/

Bruk av tilbudet i forbindelse med kurs

2. og 3. trinns elever kan bruke billetten sin som gyldig inngangsbillett i forbindelse med kurs. Siden kursene blir holdt av instruktører som tar ansvar for ungene under kurset, regnes altså instruktørene som «den gratis voksne». Foreldre som ønsker å trene/svømme samtidig som barnet er på kurs må derfor løse vanlig billett.