Mann i god dialog med gutt
Mann i god dialog med gutt

Kontaktinfo

Åpningstider

Prosjektkontoret er åpent:
Onsdag klokka 09.00-15.00

Telefon
94 02 24 95
Asker kommune
66 70 00 00
E-post
prosjekt.spikkestad.innbyggertorg@asker.kommune.no
Besøksadresse
Teglen Spikkestad kirke og kultursenter. C.A. Johansens plass 1
3430 Spikkestad

Våren 2023 startet planleggingen av et fremtidig Spikkestad innbyggertorg. I mellomtiden skal det etableres et midlertidig innbyggertorg med boktilbud i kommunens lokaler i Teglen på Spikkestad.

Det har vært stor etterspørsel etter åpne møteplasser og bibliotek i området. Siden det fremtidige innbyggertorget fortsatt er noen år fram i tid, vil det etableres et midlertidig innbyggertorg med boktilbud i kommunens lokaler i Teglen – Spikkestad kirke og kultursenter. En møteplass vi skaper sammen med innbyggere, lag, foreninger og næringsliv i området. Når boktilbudet kommer på plass, er foreløpig ikke bestemt. 

Hva er besluttet?

Videreutvikling og etablering av innbyggertorg

I mars 2022 behandlet formannskapet en sak om videreutvikling og etablering av innbyggertorg i Asker. Saken redegjorde for overordnet framdriftsplan og finansiering av videreutvikling av innbyggertorg på Tofte, i Asker, Spikkestad og på Holmen. Hele den politiske saken med vedtak, innspill samt ulike studier og rapporter finner du her.

Bibliotektilbud i Spikkestad

I mai 2022 behandlet kommunestyret et innbyggerforslag "JA til bibliotek i Spikkestad". Kommunestyret takket for initiativet og innbyggerforslaget som viser medborgerskap i praksis. 

Etter behandling i kommunestyret ble følgende vedtatt: 

  • Vurderingen av forslaget om bibliotek/boktilbud på Spikkestad vurderes nærmere i forbindelse med det planlagte innbyggertorget på Spikkestad.

  • Det etableres en egen utlånsordning på Spikkestad for bøker, med en «bokomat» med litteraturutvalg.

  • Kommunestyret ber kommunedirektøren vurdere om det finnes lokaler i Spikkestad som kan egne seg som treffsteder med begrenset tilbud for lokalbefolkningen på midlertidig basis.

Spikkestad innbyggertorg

I mai 2023 ble det besluttet å etablere et midlertidig innbyggertorg med boktilbud på Teglen, i tråd med kommunestyrets vedtak i mai 2022. Det midlertidige innbyggertorget utvikles i samarbeid med lokalmiljøet, parallelt med at vi vurderer hvor og hvordan det permanente innbyggertorget skal være. Det fremtidige innbyggertorget må sees i sammenheng med stedsutviklingen i Spikkestad.

Her kan du komme i kontakt med oss

Prosjektkontoret på Teglen er åpent hver onsdag. Du kan også nå prosjektleder Torbjørg Mosland Raen på telefon 940 22 495 eller e-post: prosjekt.spikkestad.innbyggertorg@asker.kommune.no

Her finner du mer informasjon om innbyggertorgene i Asker.