Endelig kan vi feire 17. mai sammen igjen!

Det skjer mye i Asker på nasjonaldagen. I tillegg til lokale arrangementer på skoler og i nabolag, inviterer kommunen til barnetog på Skaugum, og åpne markeringer flere steder.

Fra 17. mai på Skaugum i 2019
Bildet er fra 17. mai på Skaugum i 2019.

- Endelig kan vi feire sammen igjen, med barnetog, leker, korps og alle de tradisjonelle aktivitetene vi forbinder med 17. mai, sier leder av 17. mai-komiteen, Ivar Granum.

Han forteller at det vil være offisielle arrangementer på Skaugum, Asker sentrum, Hurum kirke og Røyken kirke. Det offisielle programmet for dagen, informasjon om togoppstilling, sangtekster med mer finnes på kommunens nettsider.

- Dette er en dag for glede, og vi oppfordrer alle til å være blide og vennlige med hverandre, sier Granum, som ønsker alle en riktig god 17. mai, på vegne av hele 17. mai komiteen.

- Vi feirer sammen

Ordfører Lene Conradi gleder seg stort til feiring av nasjonaldagen, og håper det blir en flott dag for alle innbyggere i Asker.

- Vi skal samles i lokalmiljøene våre, og gjenoppta de gode, inkluderende tradisjonene våre. Det som er så fantastisk med 17. mai er at alle er velkomne til å være med – vi trenger ingen invitasjon for å dra bort på skolen eller komme til torget. Alle skal kjenne at de er en del av fellesskapet denne dagen, og det har en stor verdi.

Takker frivilligheten

17. mai komiteen sender en stor takk til alle de som bidrar med planlegging og gjennomføring av årets 17. mai-feiring; frivillige organisasjoner, lag, foreninger, barn og voksne, som stiller opp og skaper fest og stemning i hele Asker.

Her er det mange gode krefter fra ulike hold i sving! Tusen takk for det frivillige engasjementet i kommunen vår, sier leder av 17. mai komiteen, Ivar Granum.

Program og praktisk informasjon om 17. mai i Asker

Kommunen har en egen nettside med informasjon om 17.mai (program, skoleprogram, sangtekster, togoppstilling).

17. mai utstilling i Asker kulturhus

Det ble sendt inn mange flotte tegninger med 17. mai motiv også i år. Du kan se et tilfeldig utvalg av disse utstilt i vinduene i Asker kulturhus. Hurra for alle de kreative barna i kommunen!

17. mai tegnekonkurranse

I år ble vinneren Solveig Fossland Jahreie 3. klasse Midtbygda skole. Les juryens begrunnelse her.

Vinnertegning av 17. mai regnekonkurranse
Vinner: Solveig Fossland Jahreie 3. klasse Midtbygda skole.