Heggedal skole får to store kunstverk av den anerkjente samtidskunstneren Fadlabi

Fra høsten vil Heggedal skole utsmykkes med to malerier av samtidskunstner Fadlabi. Bildene, som er kjøpt inn av Asker kommune og blir en del av kommunes kunstsamling, skal henge permanent på skolen.

Fadlabi står foran de to maleriene som er kjøpt inn av Asker kommune.

- Vi er veldig godt fornøyde med innkjøpet av Fadlabis kunstverk, og det er ekstra hyggelig at maleriene stilles ut på Heggedal skole. Vi håper maleriene blir tatt godt imot, og at de vil spre glede til alle som ser dem - barn, ansatte og foresatte, sier ordfører Lene Conradi.

De to mektige maleriene, som er en del av utstillingen Plastic Flowers, kan oppleves på Trafo kunsthall fram til 19. juni. Deretter skal de videre til Heggedal skole etter sommerferien. I mellomtiden blir skolens 5.klassinger invitert til galleriet for å bli kjent med Fadlabis kunstnerskap.

Nyansatt daglig leder på Trafo Kunsthall, Katja Van Etten Jarem, er takknemlig for kunstverkene, og forteller opprømt:

- Fadlabi er en av Norges mest markante malere og har gjort seg vel bemerket med sine slående verk. Jeg er sikker på at Fadlabis malerier vil engasjere og skape spennende samtaler.

Om Asker kommunes kunstsamling

Asker kommune har en kunstsamling på over 1000 verk. De fleste kunstverkene er å finne på rådhuset, skoler, omsorgssentre og i andre kommunale bygg og uterom.

Om kunstverk og kunstner

Til utstillingen Plastic Flowers på Trafo tok Fadlabi utgangspunkt i et barndomsminne fra en gravferd i Sudan, og fra en periode da han jobbet på Alfaset gravlund i Oslo. Gjennom ti monumentale malerier undersøker han hvordan vi uttrykker sorg gjennom ulike ideer om farge og skjønnhet.

Fadlabi (f. 1975) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (KHiO), Al-Neelain University i Khartoum og Sudan University, og jobber med maleri, tekst og performance.

Han har gjort flere oppdrag med kunst i offentlige rom, og er kjøpt inn av Nasjonalmuseet, Trondheim Kunstmuseum og Stortinget. Han driver til daglig kulturarenaen Khartoum Contemporary Art Center i Oslo sammen med Karin Erixon.