Kulturnatt i Sætre 22. september

Asker kulturnatt i Sætre fredag 22.september inviterer deg til kulturopplevelser i høstmørket.

Illustrasjon logo for kulturnatt i Sætre
Foto: Colourbox

Kort fortalt

Det blir novelle til lønsj, langåpent bibliotek til kl. 18.00, italienske smaker, levende graffiti, bokbad på Sætre Gård, intimkonsert og kunstutstilling med Kristin Graff, stand up på Cæsar Café og Pizzabar, Quiz-kveld for ungdommene og konsert med Ole Paus.

Alle arrangementene er gratis, men noen krever påmelding/reservasjon.

Velkommen til kulturnatt i Sætre! 

Novelle til lønsj

Sætre innbyggertorg klokken 12.00

Sætre bibliotek inviterer til "Novelle til lønsj", som er et fast månedlig arrangement på biblioteket. Denne gangen blir det kulturnatt-spesial. Linda plukker ut en litterær godbit, som du kan nyte til en enkel lunsjservering. 

Cristiano og Marco snakker om mat, mens vi smaker på mat

Sætre innbyggertorg klokken 16.00

Eventyret om Smak av Italia startet i 2008, i kjelleren av åsveien butikk (lagt ned nå). Cristiano startet med en liten nettbutikk og kun noen få varer for salg. I dag er det 7 butikker i Oslo, Asker og Drammen, samt. nettbutikk hvor vi sender til hele Norge.  

Cristiano er CEO i Smak av Italia og er fra Milano. Marco er COO i Smak av Italia og er fra Piemonte. Han har jobbet i SAI siden 2016. Smak av Italia har ett bredt utvalg av Italienske delikatesser. Alt fra tomatsauser, pasta og pesto til ferske skinker og oster. Cristiano og Marco er de man stort sett ser i snutter på facebook, Instagram osv.

Under kulturnatt på Sætre innbyggertorg blir det liten servering av små retter. Cristiano og Marco går igjennom olivenolje, skinker, oster, pasta, risotto og avslutter med noe søtt.

NB! Begrensede antall plasser

Påmelding: På butikken i Sætre Havn eller på telefon 94 00 32 03.

Levende graffiti -  drop in animasjonsverksted der du får prøve å animere på Ipad

Kulturbanken klokken 16.00-18.00

Asker kulturskole inviterer til Levende graffiti i kulturbanken med kulturskolelærer Hege Bø. Det du tegner vil bli vist på ytterveggen på en av bygningene i Sætre når det blir mørkt samme kveld.

Det legges også ut på Youtube.

For barn 4.-7. trinn og i følge med voksen for yngre barn.

Quiz-kveld med Ronny

Kulturbanken klokken 18.00-21.00 

Ungkultur har hentet inn Quizmaster Ronny aka. Bokhandleren på Tofte for en uforglemmelig quiz-kveld for ungdommer på Sætre ungdomsskole. Stikker man av med seieren under kveldens quiz, venter det fete premier!

For ungdommer på Sætre ungdomsskole.

Krimdebut, «fra Asker til Ukraina»

Sætre Gård klokken 18.00

Sætre Gård inviterer til Bokbad i pergolaen med forfatter Aina Skoland og lokal ildsjel Asle Lien.

Aina Skoland bor i Asker og jobber til daglig som frilansjournalist. Hun skriver blant annet for publikasjoner som LIVEIN Asker og Askermagasinet. Hun har tidligere gitt ut sakprosaboken DIKEMARK - Porten stenges kl. 21.00. I fjor debuterte hun som krimforfatter med boken Solgt. For den har hun både mottatt Bronsekniven som er prisen for beste norske krimdebutant i 2021 og 2022, og terningkast 5 i Dagbladet.

Asle Lien. Vokst opp på Sætre, bodd 25 år i Oslo, flyttet tilbake hit i 2010. Selvlært i denne arrangementsformen (bokbad/litteratursamtaler). Gjorde sitt aller først bokbad i 2016. Han har bokbadet forfattere som Vigdis Hjorth, Tove Nilsen, krimforfatterne Jan Erik Fjell og Jan Mehlum, og mange, mange flere.

Asle er genuint opptatt av frivillighetsarbeid (fikk Frivillighetsprisen i Asker kommune i 2021). Skribent og grunnlegger og leder av Hurum Sjakklubb. Var også leder av Sætre IF Graabeins Jubileumskomité (2022), og hadde ideen til arrangementet Graabeinløpet.

Konsert - Kunsten å ta imot

Sætre Gård klokken 19.00 (avlyst grunnet sykdom)

Sætre Gård inviterer til en konsert der kunst og musikk går hånd i hånd. En intimkonsert med stemningsfulle sanger om livets mange nyanser, knyttet opp mot kunstutstillingen av Kristin Graff på vakre Sætre Gård. 

Stand up med Tommy Steine

Cæsar Café og Pizzabar klokken 20.00

Cæsar Café og Pizzabar inviterer til latter. I snart 30 år har Tommy Steine holdt på som komiker siden den spede begynnelsen i 1994.  Til tross for hans enorme rutine og erfaring, er det å opptre på hjemstedet allikevel noe annet, noe som får han litt ekstra skjerpet sier han. Gjør deg klar for en kveld der Tommy, Asker, Hurum, Sætre, oppvekst og midtliv blir noen av temaene han tar opp. Er du lettkrenket bør du bli hjemme, selv om den som får mest gjennomgå er han selv.  Stand up på sitt beste kan vi love!!

NB! Begrensede antall plasser.

For reservasjon av plass kontakt Cæsar på telefon: 32 79 33 00 / 95 86 50 50

Konsert med Ole Paus (erstattes av Asle Beck grunnet sykdom)

Cæsar Café og Pizzabar klokken 21.00

Ole Paus har vel aldri passet tittelen nasjonalskald, til det har han laget for mye bråk og huskestue de siste femti-og-noe år som artist, poet og forfatter. Han har smekket oss over fingrene ved ethvert tilløp til bourgeoisie og selvtilfredshet helt siden debuten “Der Ute – Der Inne” (1970), og oppfølgeren, klassikeren “Garman” (1972).

Ole Paus er nesten skummelt produktiv og har en over femti år lang karriere, som innbefatter noen-og-tredve plateutgivelser, bøker, teater, film og en opera-libretto. Når Paus legger ut på turné blir det heller ikke lett å plukke et representativt tverrsnitt, men som han har demonstrert gjennom tv-serien “Hver Gang Vi Møtes”, er det formidleren Ole Paus vi løser billett for å oppleve: Om det handler om konebanking i IKEA-sofa, Mærsjer og Pårsjer, om hvorvidt ting var bedre under krigen, eller mødre som er eller ikke er “ei ku”, er ikke det essensielle poenget i en helaften med Ole Paus. Poenget er: Vi vil høre Ole synge.

NB! Begrensede antall plasser.

For reservasjon av plass kontakt Cæsar på telefon: 32 79 33 00/ 95 86 50 50