Kunst rett vest – med prisvinner fra Tofte

Kunst rett vest er en stor ambulerende fellesutstilling som arrangeres hver høst av syv kommuner rett vest for Oslo.

Vinner av årets pris for Kunst rett vest
Trine Wester fra Tofte fikk pris, blomster, heder og ære for sin kunst under åpningen av årets Kunst rett vest. Hun arbeider med mange forskjellige medier og materialer, og skaper alt fra statisk skulpturelle installasjoner til kunst i digitale formater, ofte med mytologiske og spirituelle over- og undertoner. Foto: Svein-Ivar Fors

I år er fellesutstillingen lagt til Fornebu, i området rundt det gamle flytårnet. 121 kunstnere viser sine verk inne i en tidligere flyhangar, og hele 28 av disse kunstnerne er debutanter.

– Her har vi 1000 m² og luftige 10–12 meter under taket å boltre oss på. Fellesutstillingen er åpen mellom klokken 12 og 19 alle dager fram til 24. september, forteller prosjektleder Lena Hansson.

Se kunsten der kunsten skapes

Det som gjør Kunst rett vest unikt er at alle kunstnerne inviterer publikum til å se og oppleve kunst på en annerledes måte enn det man gjør i tradisjonelle kunstinstitusjoner – til åpne atelierer på kunstnernes egne, daglige arbeidssteder.

Du kan møte kunstnerne i sine åpne atelierer i helgene 16.-17. og 23.-24. september mellom klokken 12 og 17. Her finner du kunstverk under arbeid og ferdige verk – skulptur, foto, video, smykkekunst, tekstil, maleri, keramikk, glass, grafikk og installasjoner. Les mer på www.kunstrettvest.no