Bratsjdager 6. og 7 mai 2023

Lørdag 6. - søndag 7. mai 2023 arrangerer Asker kulturskole i samarbeid med Norsk bratsjforening og Lier kulturskole BRATSJDAGER. Seminaret holdes på Asker kulturskole.

Seminaret er for bratsjelever på alle nivåer Foto: Kristin Aafløy Opdan

Seminaret er for bratsjelever på alle nivåer, med mulighet for fiolinelever å prøve å spille bratsj. På bratsjdagene i Asker blir det:

  • samspill i bratsjensemble
  • mulighet å øve med pianist
  • mulighet for individuell time
  • mesterklasser
  • konserter med både elever og profesjonelle bratsjister
  • mulighet for elevene å få jobbe med scenisk formidling med teaterpedagog

Vi ønsker at dette skal være en møteplass mellom bratsjister på alle nivåer og i alle aldre, og inviterer elever og lærere til å delta!

Instruktører på seminaret er blant annet Beatrice Bjørnsen og Povilas Syrrist-Gelgota. Vi får dessuten besøk av Pierre-Henri Xuereb som til daglig underviser ved Conservatoire National Superieur i Paris. Xuereb vil ha undervisning for de viderekomne elevene på seminaret, og delta i konsertene.

På seminaret har vi også med oss instrumentmaker Jacob Von der Lippe, som vil fortelle om bratsjens historie og gi et innblikk i hvordan instrumentene bygges.

Deltakelse er gratis.
Tilreisende elever og lærere må selv ordne overnatting.

Påmeldingsfrist er 1. mars 2023, fyll ut skjema her 

Det er begrenset hvor mange elever som kan få plass på individuell time og til å spille solostykke på konsert. De første som melder seg på vil prioriteres.

Spørsmål om seminaret kan rettes til bratsjlærer i Asker kulturskole, Povilas Syrrist-Gelgota:

Bratsjdager i Asker er støttet av Ung Musikk og Norsk bratsjforening.