Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Torfinn Lysne tildelt Drømmestipendet

Tidligere elev ved Asker kulturskole, Torfinn Lysne, har blitt tildelt Drømmestipendet for sitt engasjement som nyskapende jazzmusiker.

Torfinn Lysne spiller gitar

Nå gleder skolens rektor Kim Stian Gjerdingen Bakke seg til stipendutdelingen som vil skje torsdag 17. juni kl. 16.00.

– En ung utøver får en annerkjennelse for både talent og et særegent prosjekt. Det er selvfølgelig veldig stas, sier Bakke.

Stipendet deles ut på Kulturskolens område på Østre Asker gård. Utdelingen blir utendørs med både Norsk tipping, Norsk kulturskoleråd, Askers ordfører Lene Conradi og kulturskolerektor Gjerdingen Bakke til stede. I tillegg kommer selvfølgelig også stipendmottakeren Lysne og hans gjester.

Torfinn Lysne er student på jazzlinja ved Norges musikkhøgskole og en av frontfigurene i det progressive bandet Yawn. Han har en særegen interesse for rytmikk og moderne teknologis muligheter i møte med ulike musikalske uttrykk, og ifølge ham selv er ambisjonene å bruke stipendpengene til å «ta mitt rytmiske forskningsarbeid, mitt progressive arbeid med integrering av moderne teknologi i musikkutøving, og mine komposisjoner til nye høyder.»

Les mer om dette på Drømmestipendets nettsider her

Det er Norsk kulturskoleråd i samarbeid med Norsk tipping som står bak Drømmestipendet, som tildeles lovende utøvere mellom 18 og 25 år innenfor ulike kunstuttrykk. Årlig deles det ut femti stipender á 30 000 kroner i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.