God jul fra kulturskolen 

Desember er like rundt hjørnet, og på kulturskolen forbereder hundrevis av barn og unge seg nå til danseforestillinger, konserter, utstillinger og teateropptredener.

Foto: IStock photo

En del av arrangementene er forbeholdt foreldre og foresatte, men vi har også et knippe åpne arrangementer der publikum er hjertelig velkommen inn.

Kulturskolen har tre store åpne kirkekonserter i førjulstida, i henholdsvis Slemmestad kirke, Holmsbu kirke og Vardåsen. De er gratis, dørene åpner femten minutter før.

Den første søndagen i advent, søndag 27. november kl. 15.00, framfører musikkelever i sang, piano, gitar, klarinett samt strykere vakre, varme toner som passer til høytiden i Slemmestad kirke. Noen av kulturskolens yngste elever, fra musikklek og teaterlek, er også med. Etter konserten blir det fakkeltog ned til Slemmestad innbyggertorg. Vi tenner juletreet og kanskje kommer nissen ...? 

Søndag 4. desember kl. 14.00 blir det konsert i Holmsbu kirke. Her vil musikkelever i sang, piano, gitar, slagverk og bassgitar samt strykere framfører juletoner i alle varianter.

Torsdag 8. desember i Vardåsen kirke kl. 19.00 kan du få høre elever i alle aldre og på mange ulike instrumenter. Kor og orkester deltar, og det blir flere innslag fra kulturskolens fordypningsprogram. Også her lover vi et bredt, julete repertoar.

Helgen 3. og 4. desember presenterer Asker kulturskoles forestillingen «Showtime», der elevene viser dans relatert til show i mange forskjellige stilarter. Dansere fra 4 år og oppover viser i Asker kulturhus klassisk ballett, samtidsdans, jazzdans, musikaldans, danselek, breakdance og hip hop. Billetter kan kjøpes her: https://www.askerkulturhus.no/program/asker-kulturskole-dans-showtime/

Kulturskolens kor deltar også i kulturhuset på Herborg Kråkeviks julerosekveld i Asker kulturhus fredag 9. desember. Les mer om arrangementet og kjøp billetter her: https://www.askerkulturhus.no/program/julerosekveld-med-herborg-krakevik-og-gjester/

11. desember deltar dansere fra kulturskolen i forestillingen Elvis, jul and me i Asker kulturhus. Les mer om arrangementet og kjøp billetter her: https://www.askerkulturhus.no/program/elvis-jul-and-me/

Vi vil også nevne at det blir Romeo og Julie-teater for BITS-teatergjengen med foreldre på Borgen, det blir mindre teateroppvisninger på Landøya og mindre konserter på bl.a. verkstedet på NaKuHel og Oslofjordmuseet.

Dessuten vil jazzdans i Tofte og Folkestad holde juleshow 13. desember. Julerock blir det 15. desember på ungdomsklubben Radar, for kulturskolens elever som spiller i band og på de mer rocka instrumentene.

Og sist men ikke minst lager noen av kunstelevene utstillingen «Ventetid» på Slemmestad innbyggertorg. Utstillingen kan besøkes mellom 2. og 11. desember.