Jul på kulturskolen

Desember er like rundt hjørnet, og på kulturskolen er nå hundrevis av barn og unge i gang med å forberede danseforestillinger, konserter, utstillinger og teateropptredener.

Dansere i juleforestillingen

En del av arrangementene er forbeholdt foreldre og foresatte, men vi har også et knippe åpne arrangementer der publikum er hjertelig velkommen inn.

Først ute er Asker kulturskoles danseelever, som helgen 27. og 28. november presenterer forestillingen «Lysglimt». Her vil danseelever fra 4 år og oppover viser dans i forskjellige stilarter som klassisk ballett, samtidsdans, jazzdans, musikaldans, danselek, breakdance og hip hop.Tema for årets forestilling er lys i ulike former og betydninger. Lys kan markere fest, stemninger og håp, det kan være kaldt, varmt eller gi farger. Og forestillingen passer for alle, og er anbefalt fra fire år og oppover.
Billetter kan kjøpes her

Søndag 28. november kl. 15.30 blir det også akustisk og intim julekonsert med kulturskoleelever og utvalgte lærere i Slemmestad kirke. Her blir det advents- og julerepertoar, og både solo- og samspill med piano, gitarer, sang og slagverk. Etterpå kan de som ønsker det være med i et fakkeltog fra kirka og ned til Slemmestad sentrum, der det blir julegrantenning. Julekonsert i regi av kulturskolen blir det også i Holmsbu kirke 5. desember. 

Asker kulturskoles elever fra Zekken teater har kastet seg over Charles Dickens klassiker «Et juleeventyr». I tillegg medvirker 15 elever fra Asker kulturskoles ungdomskor, en bratsjelev og en stryketrio fra kulturskolen. Her blir det forestillinger torsdag 2., fredag 3. og lørdag 4. desember. Historien om Ebenezer Scrooge som hater jula er både litt skummel, morsom og varm. Han er den eneste som ikke gleder seg til jul, og vil helst bare jobbe og jobbe og tjene stadig mer penger, grådig som han er. Men så møter han tre spøkelser. De skal både forandre julen – og livet hans. Billetter kan kjøpes her

Og sist, men ikke minst, deltar også kulturskolens kor i kulturhuset på Herborg Kråkeviks julerosekveld onsdag 8. desember. Kråkevik har også med seg forfatter Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick på scenen. Les mer om arrangementet og kjøp billetter her

FOTO: Dansere fra Lysglimt