Politikk og musikk 

Hva bør de nye kommunepolitikerne vite om kulturskolen i Asker? Forrige torsdag var det klart for tematime. Politikerne fikk selvfølgelig også en smakebit av ekte kulturskole da en gjeng med saksofoner og slagverk dro til med litt Brasshouse.  

Brasshouse med elever fra Asker kulturskole
Brasshouse med elever fra Asker kulturskole Foto: Tor Åge Moan Schunemann

De nye folkevalgte kommunepolitikerne er godt i gang etter valget i høst, og med nye politikere kommer behovet for påfyll av kunnskap. Hva er en kulturskole, hvor mange elever har Asker kulturskole, hvor mange lærere, hva kjennetegner de gode undervisningslokalene og hvorfor koster en elevplass det den gjør?  

Tematime på Asker kulturskole med lokalpolitikere
Tematime på Asker kulturskole med lokalpolitikere.

 

Torsdag 18. januar hadde Asker kulturskole invitert politikerne i vårt tjenesteområde Medborgerskap til tematime, der de fikk en solid innføring i hvordan Asker kulturskole er organisert og hvilket tilbud vi representerer i kommunen vår. Både påtroppende rektor Frøydis Rui-Rahman og konstituert rektor Eli Engstad Risa ga grundige presentasjoner. 

Påtroppende rektor Frøydis Rui-Raman sammen med kommunepolitikerne Oddvar Igland (Sp) og Tobias Waage Bremnes (V)
F.v: Oddvar Igland (Sp) og Tobias Waage Bremnes (V) sammen med påtroppende kulturskolerektor Frøydis Rui-Rahman. 

 

Asker kulturskole administrerer også Den kulturelle skolesekken i Asker kommune, og koordinator for ordningen, Ole Jørn Myklebust, fortalte om hvordan de valgte ut de forestillingene som skal på turné på askerskolene. Han fortalte også om besøkene som elevene får på viktige lokale kulturinstitusjoner som Askermuseene, Oslofjordmuseet, Dikemark, Trafo kunsthall m.m. Ila. Skoleårene får alle trinn tilbud om det samme.  

Politikerne fikk selvfølgelig også en liten smakebit på det som kulturskolen egentlig handler om, nemlig å være et kvalitetstilbud i kunst og kultur for barn og unge. Sju av kulturskolens saksofonelever framførte Brasshouse sammen med en slagverker og kulturskolelæreren Jan Petter Lilja Bye. Elevene er i alderen 11 til 18 år, og brasshouse er en sjanger som oppstod i New York for få år siden og er en blanding av house, EDM, afroamerikanske rytmer og jazz som spilles på messinginstrumenter. Slikt blir det god stemning av på tematime.

Saksofon og slagverk trakteres når kulturskolens elever spiller Brasshouse sammen med lærer Jan Petter Lilja Bye
Elever i saksofon og slagverk spiller Brasshouse sammen med kulturskolelærer Jan Petter Lilja Bye.