«Sykt mye slagverk»

«Slagverk er verdens viktigste instrument», sier Askers ordfører Lene Conradi. Påstanden møter ingen protester når hun introduserer slagverkfestivalens avslutningskonsert søndag ettermiddag.

Ungdommer med slagverk
Deltakere på Vestre Viken Slagverkfestival Foto: Astrid Urdal

Slagverkslærerne Ellen Eriksen (Lier kulturskole og St. Hallvard vgs) og Eli Odland (Øvre Eiker kulturskole) er initiativtakerne til Vestre Viken Slagverkfestival. De ønsket seg en helg med «sykt mye slagverk», og det får man si de lyktes med.

Denne helgen ble Asker kulturhus fylt til randen av kulturskoleelever og –lærere fra Bærum, Asker, Lier og Øvre Eiker. Elever fra musikklinja på St. Hallvard videregående skole og Musikk på Majorstuen deltok også. Det samme gjorde studenter fra Norges musikkhøgskole og elever fra Norges musikkhøgskoles talentutviklingsprogram (TUP). Workshoper og konserter ble gjennomført på et løpende bånd. Som publikummer fikk man høre både slagere i ny drakt og tradisjonsmusikk fra bl.a. Norge, USA og Zimbabwe, og selvfølgelig et vell av andre stykker som lar seg spille på slagverk. Og det er vel i grunnen det meste?

På avslutningskonserten deltok trommeslåttgruppe som hadde vært på workshop med Håkon T. Skjæret (tidligere elev i Øvre Eiker kulturskole og på St. Hallvard), en drumlinegruppe som hadde vært på workshop med Complete, studenter fra Norges Musikkhøgskole og trommegruppa Complete.