Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Sommerkurs i dans 2021

Velkommen til Asker kulturskoles sommerkurs i dans i uke 25, 21.-25. juni!

Jazzdans

Kort fortalt

Asker kulturskoles sommerkurs i dans på Erteløkka har timer for barn fra 10 år, ungdom og voksne. Det er danseklasser på flere nivåer fra begynner til avansert. Sommerkurset er åpent for alle, også om du ikke har vært elev hos oss før.

Sommerkurset er en fin anledning til å prøve en ny dansestil, eller trene ekstra og lære nye koreografier i en stilart du kjenner fra før. I år tilbyr vi også en yogatime for ungdom og voksne på kveldstid.

Du kan melde deg på en eller flere klasser per dag, men påmelding gjelder for hele uken. For de som deltar på heldagskurs (2 klasser formiddag og 2 klasser ettermiddag) er lunsj inkludert i kursprisen.

På årets sommerkurs har vi klasser i samtidsdans/moderne dans, jazzdans, hip hop, showdans, yoga og teknikk-trening. Vi håper å kunne avslutte sommerkurs-uken med en visning på Erteløkka. Om smittesituasjonen ikke tillater dette, så vil det bli et alternativ med filmopptak.

Nivå 1 passer for deg som er på begynner- eller litt øvet nivå, fra 10 år.

Nivå 2 er for deg som har trent dans i flere år, og er på et øvet nivå.

Avansert nivå er for deg som har trent i mange år og er på et danseteknisk høyt nivå.

Åpent nivå ungdom/voksne gjelder for yogatimen, hvor både nye og erfarne er velkommen.                                                                                                                     

Ta gjerne kontakt hvis du er usikker på hvilket nivå du skal melde deg på.

Påmelding og spørsmål: Send epost til marianne.schwarz@asker.kommune.no

eller ring tlf. 66 90 23 70 eller 990 93 963.

Timeplan:

Kurs  Klokkeslett Klasse Lærer
Kurs nr 1 9.45-10.45 Jazzdans, nivå 1 Virva
Kurs nr 2 9.45-10.45 Samtidsdans, nivå 2 Vigdis
Kurs nr 3 11.00-12.00 Samtidsdans, nivå 1 Vigdis
Kurs nr 4 11.00-12.00 Lyrisk jazzdans, nivå 2 Virva
LUNSJ 12.00-12.45    
Kurs nr 5 12.45-13.45 Showdans, nivå 1 Virva
Kurs nr 6 12.45-13.45 Hip hop, nivå 2 Justyna
Kurs nr 7 14.00-15.30 Hip hop, nivå 1 + strekk Justyna
Kurs nr 8 14.00-15.30 Showdans, nivå 2 + strekk Malin
Kurs nr 9 16.00-16.45 Teknikktrening, øvet/avansert nivå Malin
Kurs nr 10 17.00-18.15

Avansert nivå:

  • Moderne/samtidsdans mandag og onsdag
  • Jazzdans tirsdag og torsdag
  • Visning/filmopptak fredag
Malin
Kurs nr 11 18.30-19.30

Yoga, ungdom/voksne, åpent nivå (4 dager)

bibbi

 

Kursavgift:

1 kurs pr dag á 45/60 minutter, 5 dager, kr 810,-   

2 kurs pr dag á 45/60 minutter, 5 dager, kr 1290,-

3 kurs pr dag á 45/60 minutter, 5 dager, kr 1700,-

1 kurs pr dag á 90 minutter, 5 dager, kr 1015,-

1 kurs á 45/60 + 1 kurs á 90 min, 5 dager, kr 1455,-

Yoga – 4 dager, kr 650,-

 

2 kurs pr dag – 20 % rabatt

3 kurs pr dag – 30 % rabatt

 

Heldagskurs inkludert lunsj og frukt (4 klasser pr dag kl 0945-1530), (3 x 60 min.+ 1 x 90 min. pr dag i 5 dager), kr 2400,-

 

KURSBESKRIVELSER:

Jazzdans: Med røtter i afrikansk dans og klassisk ballett har jazzdansen et variert og dynamisk uttrykk. I jazzdanstimen arbeides det med rytme og musikalitet, stilforståelse, formidling, isolasjons- og koordinasjonsarbeid. Timene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, trinn/teknikk og mye innstudering og koreografi. Antrekk er f.eks. tights og t-skjorte, jazz-sko eller myke ballettsko.

 

Samtidsdans/moderne dans: Dette er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere. Klassene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, teknikk og koreografi.

Antrekk/ utstyr til timen: Treningsklær i elastisk stoff. Ha gjerne med en overdel med lange ermer, og underdel med lange ben, da det blir noe gulvarbeid i timen. Barbent eller sokker.

 

Hip hop: Hip hop blir i dag brukt som betegnelse for en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og hvor man danser til funk og rap-musikk.
Hip hop inneholder elementer fra forskjellige dansestiler, som for eksempel jazzdans, funk og breakdance. På sommerkurset består timen hovedsakelig av koreografi og innstudering av trinnkombinasjoner

Antrekk: joggesko eller liknende (obs – rene innesko!) og ledig treningstøy som f.eks. t-skjorte og joggebukse.

 

Showdans: Timene på sommerkurset inneholder oppvarming, trinn/teknikk, trinnkombinasjoner og koreografi med utgangspunkt i kjente musikaler eller filmer. Det blir innstudert en dans i løpet av uken. På nivå 2 bør du har god basisteknikk i jazzdans for å følge timen.

Antrekk: Vi ønsker at du har på sorte, ettersittende klær, f.eks. tights, jazzbukse, t-skjorte, ballettdrakt. Det anbefales å bruke jazz-sko i disse timene.

 

Strekk og teknikktrening: Kurs nummer 7 og 8 avsluttes med 30 minutter med strekk og uttøying. Her får du strukket godt ut og spent av etter dagens dansetimer. Kurs nummer 9 på øvet/avansert nivå er en time med spesifikk teknikktrening, som er prestasjonsfremmende trening for dansere.

 

Vi tar imot påmeldinger så lenge det er plass på kursene, men gjør oppmerksom på at påmelding er bindende etter 14. juni.

 

Påmelding og spørsmål:

Ta kontakt med Marianne Schwarz på e-post marianne.schwarz@asker.kommune.no, tlf. 66 90 23 70 eller 990 93 963.

Dansesalene er på Erteløkka 19, 1384 Asker

 

PEDAGOGER PÅ SOMMERKURSET 2021:

Vigdis Langeggen har fordypning i samtidsdans og improvisasjon og jobber som danser, pedagog og veileder. Utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med videre studier i improvisasjon, partnerarbeid og samtidsdans. Har de siste årene undervist ved Spin Off Forstudium i dans, Forstudium Teater, Khio og danselinjene ved Lillestrøm og Ski videregående skole. Jobber i ulike prosjekter som veileder der det kreative og skapende er i fokus.

Malin S. Isaksen er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole med fordypning i jazzdans og har i tillegg PPU ved Kunsthøgskolen i Oslo. Malin har undervist ved bl.a. Follo Folkehøyskole, Edvard Munch vgs., Norges Dansehøgskole og Asker dans og ballettskole, nå Asker kulturskole dans. Ved sistnevnte underviser hun i dag i fagene jazz, moderne og musikaldans m.m. og er kunstnerisk leder og koreograf for skolens kompanigrupper/fordypningstilbud. På sommerkurset underviser hun i jazzdans, samtidsdans/moderne dans, teknikk-trening og showdans.

Justyna Lichacy er opprinnelig polsk. Hun er utdannet danselærer fra The Midlands Academy Of Dance And Drama i Nottingham, og er også sertifisert Fitness-instruktør. Som danser har hun deltatt i en rekke forestillinger og konkurranser blant annet i Unique dance crew, og hun er også frilans danser og koreograf ved siden av å undervise. Justyna er en anerkjent hip hop-lærer og har blant annet vært dommer og koreograf for tv-programmet You can dance i Polen. Hun underviser ved private ballettskoler og treningssentre. Vi er glade for å ha Justyna som lærer i hip hop på sommerkurset.

Virva Suopohja er utdannet danser og danselærer fra Finland, og har også utdanning fra Ballettakademiet i Gøteborg, med spesialisering innen jazzdans. Hun har i mange år arbeidet som freelance danser for ulike produksjoner, og som danselærer i Helsinki for Step-up School. I tre år konkurrerte hun for Team F hvor hun tre år på rad ble finsk mester og vant ett VM sølv (moderne dans/performing arts).  Hun er også utdannet sosionom, og bruker sin sosialpedagogiske kompetanse som et verktøy i danseundervisningen. Hennes timer har fokus på teknikk, musikalitet og danseglede! På sommerkurset underviser hun i Jazzdans og Showdans.

Bibbi Randen er utdannet lærer i kommunikasjon og språk. Hun tok sin første lærerutdanning i yoga i 2012 og har fortsatt utdanningen innen yoga etter dette. Hun har undervist yoga på Sats/Elixia Asker like lenge. Hun har tatt Greville Henwoods «Groovy Yoga kurs» (2015), som er et kurs for å undervise barneyoga, samt at hun er sertifisert barneyogalærer fra Oslo Yoga (2017). Bibbi har undervist i barneyoga på Sats/Elixia Asker, på ulike SFO i Asker samt ungdomsyoga og pilates ved Asker Dans og Ballettskole og Asker kulturskole. Underviser i yoga på sommerkurset.