Sommerkurs 2022

Velkommen til sommerkurs i dans 2022 i uke 25, 20. til 24. juni.

Andre annen dans

Asker kulturskoles sommerkurs i dans på Erteløkka har timer for barn fra 10 år, ungdom og voksne. Det er danseklasser på flere nivåer fra begynner til avansert.

Sommerkurset er en fin anledning til å prøve en ny dansestil, eller trene ekstra og lære nye koreografier i en stilart du kjenner fra før. Sommerkurset er åpent for alle, også om du ikke har vært elev hos oss før. Nedre aldersgrense for å delta er 10 år.

Man kan være med på en eller flere klasser pr. dag, men påmelding gjelder for hele uken. Det gis ikke prøvetimer. For de som deltar på heldagskurs (2 klasser formiddag og 2 klasser ettermiddag) er lunsj inkludert i kursprisen. Klassene på avansert nivå går over fire dager, mandag-torsdag.

Fredag 24.6. avslutter vi sommerkurs-uken med en visning på Erteløkka for familie og venner.

På årets sommerkurs har vi klasser i Samtidsdans/moderne dans, Jazzdans, Hip hop, Showjazz, Skapende dans og Contemporary Jazz.

Lærere er Charlotte Holler Skovdahl, Sigurd Kirkerud Roness, Carina B. Dietrich, Virva Suopohja og Malin S. Isaksen.

  • Nivå 1 passer for deg som er på begynner- eller litt øvet nivå, fra 10 år.
  • Nivå 2 er for deg som har trent dans i flere år, og er på et øvet nivå.
  • Øvet/Avansert nivå er for deg som har trent i mange år.

Ta gjerne kontakt hvis du er usikker på hvilket nivå du skal melde deg på.

Påmelding og spørsmål: Send mail til eller ring telefon 66 90 94 70 eller mobil 990 93 963.

Timeplan:
Kurs nr. 1, kl 0945-1045   Samtidsdans, nivå 1      lærer: Virva

Kurs nr. 2, kl 0945-1045   Samtidsdans, nivå 2      lærer: Carina

Kurs nr. 3, kl 1100-1200   Jazzdans, nivå 1            lærer: Carina

Kurs nr. 4, kl 1100-1200   Lyrisk Jazzdans, nivå 2 lærer: Virva

Lunsj kl 1200-1245

Kurs nr. 5, kl 1245-1345   Hip hop, nivå 1              lærer: Charlotte

Kurs nr. 6, kl 1245-1345   Showjazz, nivå 2           lærer: Sigurd

Kurs nr. 7, kl 1400-1530   Skapende dans, nivå 1 + strekk lærer: Sigurd

Kurs nr. 8, kl 1400-1530   Hip hop kommersiell,nivå 2 +strekk
lærer: Charlotte/Sigurd

Kurs nr. 9, kl 1630-1800   Contemporary Jazz, øvet/avansert
lærer: Malin

Kurs nr. 10, kl 1800-1900  Hip hop kommersiell, øvet/avansert
lærer: Charlotte              

Kursavgift:
1 kurs pr dag á 60 minutter, 5 dager       kr.   830,-    
2 kurs pr dag á 60 minutter, 5 dager       kr. 1320,-
3 kurs pr dag á 60 minutter, 5 dager       kr. 1750,-
1 kurs pr dag á 90 minutter, 4 dager       kr.   720,-
1 kurs pr dag á 90 minutter, 5 dager       kr.   900,-
1 kurs á 60 + 1 kurs á 90 min., 5 dager  kr.  1380,-

2 kurs pr dag – 20 % rabatt
3 kurs pr dag – 30 % rabatt

Heldagskurs i 5 dager inkludert lunsj og frukt = kr 2450 (kl 0945-1530).       

Kursbeskrivelser:

Jazzdans: Med røtter i afrikansk dans og klassisk ballett har jazzdansen et variert og dynamisk uttrykk. I jazzdanstimen arbeides det med rytme og musikalitet, stilforståelse, formidling, isolasjons- og koordinasjonsarbeid. Timene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, trinn/teknikk og mye koreografi. Antrekk er f.eks. tights og t-skjorte, jazz-sko eller myke ballettsko.

Samtidsdans/moderne dans: Dette er en spennende og kraftfull danseform, som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det brukes variert musikk i flere sjangere. Klassene på sommerkurset vil inneholde oppvarming, teknikk og koreografi. Antrekk/utstyr til timen: Treningsklær i elastisk stoff. Ha gjerne med en overdel med lange ermer, og underdel med lange ben, da det blir noe gulvarbeid i timen. Barbent eller sokker.

Hip hop: Hip hop blir i dag brukt som betegnelse for en danseform som er utfordrende, morsom og litt røff, og hvor man danser til funk og rap-musikk.
Hip hop inneholder elementer fra forskjellige dansestiler, som for eksempel jazzdans, funk og breakdance. På sommerkurset består timen hovedsakelig av koreografi og innstudering av trinnkombinasjoner. Antrekk: joggesko eller liknende (obs – rene innesko!) og ledig treningstøy som f.eks. t-skjorte og joggebukse.

Showjazz: Timene på sommerkurset er på nivå 2 og inneholder oppvarming, trinn/teknikk, trinnkombinasjoner og koreografi med utgangspunkt i kjente musikaler eller filmer. Det blir innstudert en dans i løpet av uken. Du bør ha god basisteknikk i jazzdans for å følge timen. Vi ønsker at du har på sorte, ettersittende klær, f.eks. tights, jazzbukse, t-skjorte, ballettdrakt. Det anbefales å bruke jazz-sko i disse timene.

Skapende dans: På denne timen får du utfordret din kreativitet gjennom ulike oppgaver og improvisasjon. Vi lager eget dansemateriale og skaper koreografi sammen. Passer for alle fra 10 år og oppover.

Strekk: Kurs nummer 7 og 8 avsluttes med 30 minutter med strekk og uttøying. Her får du strukket godt ut og spent av etter dagens dansetimer.  

Vi tar imot påmeldinger så lenge det er plass på kursene, men gjør oppmerksom på at påmelding er bindende etter 13. juni.

Pedagoger på sommerkurset 2022:

Sigurd Kirkerud Roness
er tidligere elev ved Asker dans og ballettskole, og har utdanning fra danselinjen ved Fagerborg vgs. og Kunsthøgskolen i Oslo, BA i Jazzdans. Han har jobbet som profesjonell danser i utlandet i flere år, blant annet i Spania, Polen og Italia. Han underviser for tiden ved Attic dansestudio og er vikar hos oss i Asker kulturskole våren 2022.  På sommerkurset underviser han i Showjazz, Skapende dans og Strekk.

Charlotte Holler Skovdahl er fra Lier, og er tidligere elev ved Asker dans og ballettskole i tillegg til at hun har danset på mange andre skoler i Oslo og Paris. Charlotte har utdanning fra hip hop-linjen ved Follo folkehøgskole og Bårdar akademiet.

På sommerkurset underviser hun i Hip hop på begynner/litt øvet nivå, øvet og avansert nivå.

Virva-Tuuli Suopohja er utdannet danser og danselærer fra Finland, og har også utdanning fra Ballettakademiet i Gøteborg, med spesialisering innen jazzdans. Hun har i mange år arbeidet som freelance danser for ulike produksjoner, og som danselærer i Helsinki for Step-up School.  Hun er også utdannet sosionom. På sommerkurset underviser Virva i Lyrisk jazzdans og Moderne/samtidsdans.

Malin S. Isaksen er utdannet fra Den Norske Balletthøyskole med fordypning i jazzdans, har PPU i dans fra Kunsthøgskolen i Oslo og tar nå Master-utdanning i pedagogikk ved UiO. Malin har undervist ved bl.a. Follo Folkehøyskole, Edvard Munch vgs., Norges Dansehøgskole og Asker dans og ballettskole, og underviser for tiden ved Høgskolen Kristiania og Bårdar akademiet i tillegg til at hun er fast lærer hos oss ved Asker kulturskole dans. Malin er blant annet kunstnerisk leder og koreograf for skolens kompanigrupper/fordypningstilbud. På sommerkurset underviser hun i Contemporary jazz.

Carina Beatrice Dietrich er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA i Jazzdans og PPU, og har også utdanning som sykepleier. Hun har undervist ved mange private ballett- og danseskoler, og har undervist i jazzdans ved Asker dans og ballettskole siden høsten 2017 og videre i Asker kulturskole. Hun har som utøvende danser medvirket i flere prosjekter, show, musikkvideoer og i Norske talenter. Underviser i Jazzdans og Moderne/samtidsdans på sommerkurset.