God jul fra Asker kulturskole

Desember er like rundt hjørnet, og på kulturskolen forbereder hundrevis av barn og unge seg nå til danseforestillinger, konserter, utstillinger og teateropptredener.

Foto: iStock Photo

En del av arrangementene er forbeholdt foreldre og foresatte, men vi har også et knippe åpne arrangementer der publikum er hjertelig velkommen inn. 

Helgen 2. og 3. desember feirer vi jul på Østre Asker gård, og byr på god, gammeldags julestemning. Det blir utstillingsåpning av kunstelevenes juleutstilling lørdag 2. desember Det blir også ikke mindre enn fire forestillinger av Charles Dickens Et juleeventyr. Produksjonen er ved Zekken ungdomsteater og kulturskolens ungdomskor, og spilles begge dager kl.12.00 og kl. 16.00. 

Tre store kirkekonserter i Slemmestad, Vardåsen og Holmsbu 
Kulturskolen har også tre store åpne kirkekonserter i førjulstida, i henholdsvis Slemmestad kirke, Holmsbu kirke og Vardåsen. De er gratis, dørene åpner femten minutter før.  

Den første søndagen i advent, søndag 3. desember kl. 15.00, framfører musikkelever varme toner som passer til høytiden i Slemmestad kirke.  
 
Fredag 8. desember kl. 19.00 kan man bli med på Asker kulturskoles store offentlige julekonsert i Vardåsen kirke. Her spenner repertoaret fra Rolf Wallin, via Sibelius, Tsjajkovskij, Brahms og Bach, og vi har med både sangelever og elever på flygelhorn, piano, bratsj, saksofon, fløyte, og gitar. Noen av numrene får også dansefølge av kulturskolens danseelever. Vi lover varme toner, vakker dans og en stemningsfull opplevelse.

Søndag 10. desember kl. 15.00 blir det konsert i Holmsbu kirke og her vil elever i alle aldre framføre et bredt, julete repertoar. Det blir juletoner ved både strykere, pianister, blåsere og gitarister og til og med et og annet band. Vi får dessuten visuelt julegodt signert kulturskolens elever i kunst og animasjon.  

Andre julehappenings
Asker kulturskole har ellers en finger med i spillet i forbindelse med det fine, nyetablerte demenskoret som holder konsert i Asker kulturhus onsdag 6. desember kl. 19.00.

Torsdag 7. desember blir det julekonsert av og med obo, klarinett, fagott og horn i Snekkersalen på Østre Asker gård kl. 19.00.  

Mandag 18. desember blir det julekonsert ved et utvalg av kulturskolens elever i foajeen i Asker kulturhus kl. 18.00. Her vil man få høre en variert besetning med trompet, trekkspill, trombone, baryton, fløyte og klarinett. Kom og få litt julestemning.