Holmen - en sporty sommerdag

Lengst nord i Asker ligger alt til rette for en sporty sommerdag. Her kan du både bade, gå tur eller kjenne på makspulsen. Eller du kan foreta en tidsreise.

Bilde utover strand og sjø på Holmen

At det er gode shoppingmuligheter på Holmen, er lett å se for alle som farer forbi på E18. Men hvis du kikker nærmere etter, oppdager du at det finnes så mye mer her omkring. Holmen svømmehall, med sin prisbelønte arkitektur, er for eksempel lett å få øye på, og rett nedenfor ligger det en deilig strand.

Holmenskjæret er en av Askers fem strender som har blitt beæret med kvalitetsstemplet blått flagg, og tilbyr blant annet sandvolleyball og fotballbinge i tillegg til slaraffenliv. På fine sommerdager dukker også isvogna opp med en kjærkommen mulighet til å kjøle seg ned.

Aktivt sommerliv

På og rundt Holmen er mange ulike idretter representert med sine anlegg. Det var blant annet her at verdens beste skihopper forrige sesong, Halvor Granerud, tok sine første svev. I dag er den nedlagte hoppbakken best egnet for å få opp pulsen med en tur opp trappen i unnarennet. Det er en tøff økt, men likevel en øvelse vel verdt, for på toppen har Asker turlag – DNT, blant annet merket den fine Syverstad-runden.

En annen hyggelig tur finner du enda litt lenger nord i kommunen, faktisk så langt nord du kommer. Parkerer du bilen ytterst på Nesøya, og tar deg over til bilfrie Brønnøya, kan du gå en vakker tur fullstendig blottet for urban støy.

Til fortiden via framtiden

På Brønnøya kan du blant annet se kalkovner og andre spor fra en svunnen tid. Velger du bakveien framfor motorveien, kan du foreta en reise gjennom vidt forskjellige tidsepoker. På en høyde i nærheten av det ruvende IKEA-bygget, ligger Holmen kirke. Den ble bygget på 60-tallet, og er, med sitt karakteristiske kvadratiske kirkerom, vel verdt et besøk når kirken er åpen i sommer.

Videre sørover kjører du også forbi Billingstad, der et av Askers fremtidige tettsteder er i ferd med å vokse frem. Så kjører du gjennom Nesbru og opp på oversiden av E18, og tar retning mot Asker museum. Her kan du, i usedvanlig idylliske omgivelser, lære om Askers historie, og se en for lengst tilbakelagt tid komme til live. Dette var et viktig sted for det kjente kunstnermiljøet i Asker på starten av 1900-tallet. Det sentrerte seg rundt blant andre Otto og Tilla Valstad som bodde nettopp her. Den vakre og særpregede museumshagen må du selvfølgelig få med deg og kanskje får du selskap av en klukkende hønemor i nærheten?