Et av landets største idrettsarrangementer kommer også i år til Asker på nasjonaldagen. Tour of Norway samler mange av verdens største sykkellag, som mange kjenner fra blant annet Tour de France. Sykkelrittets andre etappe har målgang i Asker sentrum på ettermiddagen 17. mai, etter en runde fra Hønefoss, via Lier gjennom Røyken og Hurum.

Det var stor oppslutning om arrangementet i fjor, og Askers befolkning møtte opp både langs løypa og i målområdet. 17. mai er en spesiell dag for de fleste av oss, og vi håper arrangementet vil være et flott tillegg til de tradisjonelle aktivitetene på grunnlovsdagen også i år.

Se målgangen ved Askerhallen klokken 17.30

Etappen 17. mai starter i Hønefoss klokken 13.40, og tidene deretter kan påvirkes av værforholdene. Tidspunkter for når rittet ankommer nye Asker anslås til:

  • Hyggen: ca. 15.39
  • Klokkarstua: ca. 16.00
  • Tofte: 16.22
  • Filtvet: ca. 16.31
  • Sætre: ca. 16.54
  • Slemmestad: ca. 17.16
  • Målgang Asker: litt før 17.30

Ingen rundløype i år

I 2017 syklet rytterne en rundløype gjennom Asker, og passerte målområdet flere ganger. I år blir det ingen rundløype. Rytterne sykler Slemmestadveien fra Røyken grense, tar av ved Vettre, sykler opp Langenga og kommer i mål ved Askerhallen. 

Kart over siste del av Tour of Norway-løypa i Asker
Traseen fra Slemmestadveien opp til målgang ved Askerhallen

Noen veier blir stengt 

Sykkelritt på dette nivået krever at traseen stenges for biltrafikk. Dette er av sikkerhetshensyn. Traseen blir stengt i den korte tiden det tar for rytterne og kortesjen å passere. Vi ber om forståelse for dette.

Bleikerveien/ Bleikeråsen blir stengt allerede fra ca. klokken 08.00

Rigging av målområdet starter tidlig, og må derfor stenges for trafikk fra klokken 08.00. Muligheter for omkjøring blir skiltet. Målområdet rundt Askerhallen er stengt for biltrafikk fra klokken 8.00.

Dersom du skal kjøre bil fra Bleikeråsen eller noen av stikkveiene fra Bleikeråsen, må du kjøre ut via Langenga. Langenga blir stengt for biltrafikk kun i en kort periode litt før 17.30, når rytterne og kortesjen passerer. 

For detaljer følg med på:

Nødetatene er godt forberedt

Nødetatene har gode rutiner og alternative ruter for å sikre at fagpersonell kommer fram, om nødvendig. 

OBS! Feil informasjon i ASKER-posten

Arrangørens beslutning om å droppe rundløypa under årets ritt, ble tatt etter at ASKER-posten gikk i trykken. Noe av informasjonen i innbyggeravisen er derfor feil. Det er informasjonen på denne nettsiden og arrangørens nettside som er korrekt.