Asker kulturskole har undervisning i musikk, teater og visuelle kunstfag.

Kulturskolen tilbyr undervisning på piano, hardingfele, fiolin, fløyte, bratsj, cello, kontrabass, gitar, elgitar, elbass, gitargruppe, obo, fagott, klarinett, saksofon, trompet/kornett, horn/valthorn, baryton, trombone, tuba, slagverk, trekkspill og sang.

Pris/semesteravgift

Se prisliste: ordinær undervisning

Instrumenter

Kulturskolen har instrumenter til leie på fiolin, bratsj, obo, tverrfløyte, trekkspill, cello og kontrabass. Instrumentene finnes i ulike størrelser og passer også de aller minste elevene.  Utover dette må eleven/foresatte skaffe instrumenter selv. Elever knyttet til korpsene låner instrument gjennom korpset. 
Kulturskolen forutsetter at elever som får pianoundervisning har piano eller el-piano hjemme for den daglige øvingen. Keyboard er ikke tilstrekkelig. 

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på, vi hjelper deg gjerne.

Se prisliste for leie av instrument.

Påmelding og søknad

Elever kan søke på spilleopplæring hele året. Nye elever tas vanligvis opp ved skolestart hvert år. Ved ledig plass vil tilbudet gå til de som står på venteliste.
Det kan være ventetid på noen instrumenter.

Dag, tid og sted avtales med lærer. Undervisningen følger skoleruta for Asker kommune.

Det blir sang, dans, musikkleker og mer organisert spill på instrumenter fra den norske kulturskatten, men også musikk fra andre land. Barna blir introdusert for musikkbegreper gjennom sang og bevegelse, dramatisering og musikkeventyr.

Vi spiller på barnas kreativitet og improviserer sanger, leker at vi er på scenen og bruker musikk fra barnas hverdag. Deltakelse i musikklek er et godt grunnlag for videre musikk- og instrumentalopplæring. Det er ingen krav til forkunnskaper.

Ta kontakt med kulturskolen for mer informasjon.

Pris

Se prisliste for kulturskolen

Dette er tilbudet for elever med særskilte behov. Undervisningen blir gitt av en musikkterapeut og lagt opp i samarbeid mellom foreldre, elev og lærer.

Undervisningstid 30 minutt i 35 uker.

Ta kontakt med Asker kulturskole for mer informasjon.

Pris

Tilrettelagt undervisning koster det samme som ordinær undervisning ved kulturskolen. Se prisliste for kulturskolen. 

Asker kulturskole har både barnekor og ungdomskor. Barnekoret er for deg mellom 6 og 9 år. Ungdomskoret er for deg fra 10 år og oppover.
Dirigent er Steffen Kammler.

Det er fokus på sang- og musikkglede, sangteknikk gjennom et spennende og variert repertoar. Korene deltar på kulturskolens arrangementer, i tillegg til egne konserter og forestillinger.

Pris

Se priser for korundervisning i kulturskolens prisliste.

Klarinettensemble 

Fløyteensemble 

Storband

Kammergrupper for strykere

Afrikansk marimba 

Påmelding og mer informasjon

For påmelding/søknad til samspillgrupper, ta kontakt på telefon: 66 76 81 00 eller e-post: kulturskolen@asker.kommune.no

Pris

Se for samspillgrupper i kulturskolens prisliste.

Les mer om Musica Sinfonietta - barne- og ungdomsorkester på orkesterets egne sider.

Innhold

Grunnleggende teaterteknikker, bevegelsestrening, utvikling av kroppsspråk, rytmikk, dans, pantomime, stemmebruk, diksjonsøvelser, språk, replikkøvelser, diktlesning, improvisasjon og innstudering av forestilling.

Undervisningen har som mål å gi elevene et solid tilbud i teaterfaget, utvikle anlegg og gjøre elevene til kreative, ansvarsbevisste og trygge individer.

For mer informasjon, ta kontakt med kulturskolen.

Tid og sted

Undervisningen foregår i festsalen i Asker kulturhus, på Venskaben, ved Solvang skole, Landøya skole, Borgen innbyggertorg og Snekkersalen i kulturskolens lokaler (Østre Asker gård).

Pris

Se priser for ordinær undervisning i kulturskolens prisliste.

Opplæring i tradisjonelle tegne- og maleteknikker i ulike formater. Vi lærer om komposisjon, farge, flate, rom, lys og skygge, kanter og overganger. Stilleben, landskap, portrett, illustrasjon av tekst med mer. Elevene lærer benevning på materialer og teknikker og får innføring i kunst- og stilhistorie.

Vi jobber med prosess, undring og mestring. Elevene utvikler fokus, ferdigheter og trygghet på sitt visuelle uttrykk.

Undervisningen skjer i grupper på rundt 8 elever, individuell veiledning blir gitt kontinuerlig. Vi har også jevnlig felles korrektur. Elevene er med på minst en felles utstilling i året. Kulturskolen setter sammen grupper basert på alder og nivå, hver høst starter en til to grupper med nye elever.

Pris/semesteravgift: Se prisliste ordinær undervisning

Kurset gir deg grunnleggende tredimensjonal forståelse, og du får forme mange gjenstander.

Alder: Fra 10 år
Sted: Colosseum, Borgen ungdomsskole
Tid: Torsdager

Pris: Se prisliste: Ordinær undervisning

For mer informasjon ta kontakt med kulturskolen.

Innføring i ulike animasjonsteknikker. Fra ide til ferdig produksjon: Vi lager historier, bruker tegninger, bilder eller figurer, som filmes og redigeres til et ferdig filmprodukt.

Innspilling, miks og komposisjon

Dette kurset er for deg som ønsker å lære å komponere, spille inn og mikse musikk digitalt. På kurset lærer du det grunnleggende innenfor studioutstyr, opptaksteknikk og miksing. Målet er at elevene skal bli selvstendige og kreative musikkprodusenter - og ikke minst ha det gøy med lyd!

Kurset ledes av Sigurd Ytre-Arne. Sigrud har jobbet som frilanser innenfor musikk- og videoproduksjon siden 2011, og har undervist barn og ungdom i alle aldre. Han har studio i Oslo, musikkteknologi utdanning fra NTNU og er aktiv i flere band, bl.a. Wauwatose.

Målgruppe fra 13-21 år. Påmelding via Røyken kulturskole 

Fra 1. januar 2020 er Asker Dans- og Ballettskole en del av kulturskolen. Påmelding via vårt søknadsskjema. Dans vil ha egne priser og betingelser.

Søknadsskjema

Her finner du vårt elektroniske søknadsskjema