BARNAS GÅRD: Bergvang er trekkplaster som barnas opplevelsesgård i Asker, sier Sven Erik og Eileen som har bygget opp et stort og mangfoldig gårdstilbud til de yngste.

Tett opptil landskapsvernområdet ved Semsvannet ligger idylliske Bergvang. «Et levende småbruk» som entusiastene Sven Egil Gullbekk og Eileen Strømme selv kaller sin gård.

Og levende er det, i ordets rette forstand, men hundrevis av dyr av de artigste raser, fra lamaer og alpakkaer, all verdens saueraser, en stor horde hunder og gode turhester. Og ikke å forglemme påfuglen og frittgående kalkuner. Historien om Bergvang er historien om det velkjente gartneriet og hagesenteret som ble forvandlet til et opplevelsessenter.

En reise fra blomster til opplevelse

Gjennom sin reise fra blomster og hagebruk til levende liv har ekteparet valgt en tilnærming til det moderne Asker, med et unikt tilbud til beboere i de folkerike områdene tett på. Barnehager og skoleklasser er ofte på besøk. I helgene er turfolket gjerne innom den fine gårdsbutikken og kaféen. Små og store grupper benytter seg av et av de mange aktivitetstilbudene, som ridetur i marka omkring eller en frisk tur i hundespann i vakker natur.

Alle barn bør få oppleve levende dyr

- Barna står oss nærmest. Vi vil at alle barn skal oppleve levende dyr og tidlig i livet få et bevisst forhold til natur og miljø, sier de to. Gården har også et godkjent avlastningstilbud for barn og unge med store utfordringer.

- Et liv med dyr og i pakt med naturen er terapi, sier det engasjerte paret. De har hodet fullt av planer og ideer. Livsverket blir aldri ferdig utviklet. En ny flerbrukshall står for tur, med klatrevegg, zipline, hundeskole og kanskje litt høyhopping for de yngste.

Bare vent, det kommer stadig noe nytt på Bergvang, det levende småbruket i konstant forvandling.