Prøv turorientering

Ut i naturen! Bli motivert av å kunne huke av nye poster, og bli bedre kjent i Askers praktfulle turområder. Det finnes turorientering tilpasset alle, finn din favoritt i listen nedenfor. Noen er gratis, mens andre krever at du kjøper kart eller bok med oversikt over postene.

Turorientering på mobil

SjekkUT (Topp er Toppers): Med SjekkUT-appen kan du finne dine favoritt-turposter og skjulte perler nær der du er. Du kan sjekke inn på nett og dele opplevelsen på sosiale medier.
Appen er gratis. 

Usynlig O: En app som guider deg til usynlige poster. Telefonen vibrerer og lager lyd når du er fremme ved posten.

I appen finn er du blant annet turer i Kjekstadmarka og Vardåsen.
Appen er gratis.

Geocaching: Spennende skattejakt for hele familien. Du finner frem til postene, uttalt «kæsj», ved hjelp av GPS.

Ved posten er gjerne en boks med noen småting. Ta med deg noe du vil gi bort og bytt med en ting som ligger i boksen. Cachene er plassert ut over store deler av verden.

Det finnes flere apper, og den offisielle geocaching-appen finnes i en gratis versjon som viser deg de nærmeste cachene der du er.

Finn de høyeste toppene

Få oversikt med fine toppturer i Asker og delta i konkurransene.

“Topp er Toppers” handler om 10 flotte turmål til de høyeste toppene i Asker nord. DNT Asker Turlag setter ut røde kasser på 10 topper eller turmål. Du kan delta i konkurranse blant de som har klart alle 10 toppene i løpet av året, eller vært på toppene flest ganger.

For å bli med laster du ned SjekkUt-appen og oppretter en gratis bruker. Der finner du alle turmålene. Du registrerer posten enkelt ved å skanne QR-koden på kassen med mobilen.

Aktiv sesong: 1.mai – 1.november 2020.

Mer info her

Bli en kjentmannsjeger

Kjentmannsmerket er en turguide for kulturminne-orientering som leder deg til 50 spennende steder i marka i løpet av en tre års periode.

Postene er fordelt fra Hurumlandet i sør, til Vestmarka og Krokskogen, Nordmarka og Romeriksåsene, til Østmarka og Sørmarka.

For å bli med trenger du Kjentmannshåndboka og et turkart og kompass.

Du kan løse inn et Kjentmannsmerke i gull, sølv eller bronse. Relativ enkel vanskelighetsgrad.

Turorientering fra Røyken orienteringslag

Laget har turer i ulike vanskelighetsgrader, og en natursti som passer for alle.

Røykentrimmen: 75+5 poster fordelt på 7 forskjellige kart rundt om i Røyken.

Aktiv sesong 4. april – 20.september 2020.

Grønne turer: Dette er ekstra lette poster i nærområde til bebyggelse, korte turer på sti og vei for nybegynnere.

Aktiv sesong: 4.april – 20.september 2020

Dugnadsløypa: Kombinert orientering og natursti som passer for alle, enten du vil løpe, gå eller trille en tur med barnevogn. ca. 5 km De seks første er også egnet for rullestolbrukere.

Bruk Usynlig O-appen. Når du kommer til postene vil telefonen vibrere eller lage lyd.

Aktiv sesong: Fra 4.april.2020

Pris: gratis

Mer info på på nettsiden til Røyken orienteringslag

Turorientering fra Hurum orienteringslag

Toppturposter: 33 topper fordelt på 9 kart. Til de mest besøkte toppostene går det stier, men stort sett må du finne fram i terrenget selv.

Aktiv sesong: hele året

Les mer her

Stolpeposter: 10 poster på Sætre. Løypa passer for alle aldre, barnevogn og rullestolbrukere. Kartet er gratis og kan lastes ned og skrives ut, eller hentes på YX Sætre.

Aktiv sesong: 8.april – 12.oktober 2020

Pris: Gratis.

Askeladden turorientering

Norges eldste turorienteringsløype er i regi av Asker skiklubb og heter Askeladden.  Her får du familievennlige turer langs kysten nord i Asker, og poster i Kjekstadmarka og Vestmarka.

Turorientering: Ulike vanskelighetsgrader, og også grønne turer tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner. 13 kart og 200 poster.  Postene har en kode som kan registreres her. Før du kan registrere klipp må du registrere deg som bruker.

Gratis Ski-o-ladd (orientering på ski) i vinterhalvåret:
Les mer om Askerladden