Nå foreligger de ti finalistene i konkurransen om nytt kommunevåpen. I en uke kan publikum stemme på sin favoritt.

I konkurransen om nytt kommunevåpen fikk juryen inn omlag 2000 tegninger, ideer og symboler.

– Dette har vært overveldende, og en fantastisk respons fra innbyggere i alle aldre og fra alle deler av vår nye kommune, sier leder av fellesnemnda og Asker-ordfører Lene Conradi.

Kommunevåpen-juryen
De tre ordførerne Monica Vee Bratlie fra Hurum, Eva Norén Eriksen fra Røyken og Lene Conradi fra Asker har, sammen med leder av delprosjektet for felles kultur, identitet og symboler, Ragnhild M. Hartviksen-Okseholen fra Røyken, hatt en stor jobb med å velge finalister i den store kommunevåpenkonkurransen
Torbjørn Tandberg

Juryen antok at det ville komme inn et sted mellom 300 og 500 forslag, slik man har sett i tilsvarende konkurranser. – Det engasjementet vi har opplevd fra skoleklasser og innbyggere i Røyken, Hurum og Asker overgår alt vi hadde drømt om, sier Ragnhild M. Hartviksen-Oksholen, som leder delprosjekt «Felles kultur, identitet og symboler». Conradi og Hartviksen-Oksholen sitter i juryen sammen med ordfører Monica Vee Bratlie i Hurum kommune og ordfører Eva Norén Eriksen i Røyken kommune. Juryen har sammen med en faglig rådgiver fra Dinamo Design plukket ut de ti beste ideene, som er videreutviklet til å få en likeverdig utforming som kommunevåpen.

Juryen har fordelt sine poeng blant de ti finalistene, og nå er det innbyggernes tur til å si sin mening. Nett-avstemningen varer fra 12-19. april, og blir befolkningens innspill til hva som bør bli nye Askers kommunevåpen. De tre forslagene med flest poeng sammenlagt bli presentert for fellesnemnda. Det er politikerne i fellesnemnda for nye Asker som skal velge den endelige vinneren.

Utvelgelsesprosessen har foregått anonymt. Det vil si at juryen ikke vet  hvem som har utarbeidet de ulike forslagene. Flere forslagsstillere har sendt inn lignende ideer, og der det ikke har vært mulig å skille dem fra hverandre er finalisten kåret ved loddtrekning. De ti som står bak finaleforslagene er informert om at deres forslag er i finalen.

Takk for forslag!

– Juryen ønsker å takke hver enkelt av dere som har sendt inn til sammen over 2 000 forslag, og særlig til lærere og elever som har engasjert seg ekstra i arbeidet med formidling av historien om vår nye kommune generelt, og kommunevåpenkonkurransen spesielt. Det har vært en fantastisk entusiasme som har gjort arbeidet med nytt kommunevåpen ekstra verdifullt for alle involverte. Tusen takk, og lykke til! sier Ragnhild M. Hartviksen-Oksholen.

Gå til avstemningen:

Her er de 10 finalistene. Stem på din favoritt.

Ti finalister