Strandryddedagen arrangeres lørdag 5. mai, og er Norges største kollektive ryddedugnad. Finn en strand og bli med på en ryddeaksjon mot marin forsøpling.

Strandryddeuka

Strandryddedagen er en del av Strandryddeuken som i år er 30. april - 6. mai.

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad i regi av Hold Norge Rent, der frivillige rydder lokale strender frie for søppel én lørdag i året.
Finn en strand på Ryddeportalen.no og se hvordan du kan bidra langs kystlinjen i nye Asker, eller opprett egne ryddeaksjoner:

Kommunene bistår på følgende måter:

Asker

Bemannede ryddestasjoner hele dagen:

Dersom man vil lage en egen ryddeaksjon, kan man hente ryddepakker på Servicetorget i Asker, Yggeset avfallspark og på Holmen svømmehall. Forutsetningen er at man har opprettet en ryddeaksjon i www.Ryddeportalen.no,  og at man leverer avfallet i Hold Norge rent-sekker.
Avfallet som samles inn må leveres på en av ryddestasjonene eller Yggeset avfallspark.

Dersom man planlegger en aksjon der man potensielt kan finne store gjenstander (for eksempel dykkeaksjoner) bør man ta kontakt med Anne.Christine.Meaas@asker.kommune.no mob 98 41 56 75 på forhånd for å avtale bortkjøring av gjenstandene.

Strandrydding ellers i året
Man kan få levere marint avfall gratis hele året på Yggeset avfallspark.

Røyken

Ryddepakker han hentes på rådhuset. Det blir lagt ut ryddepakker på fire steder:

• Jerdal (Hernestangen)
  • Lahellholmen
  • Åros (Vervenstranda)
  • Tåjestranda

Røyken kommune henter innsamlet søppel på disse fire stedene 7. mai.

Innbyggere oppfordres til å opprette egne aksjoner i www.ryddeportalen.no og avtale henting av avfall direkte med kommunen ved Bjarne Hyggen 91318462 eller Cato Steinsvåg 90949320.
Søppel kan også leveres på Follestad (gratis dersom ryddeaksjonen er registrert i www.ryddeportalen.no)

Hurum

Ryddepakker kan hentes på:

• Rådhuset: Servicetorget
  • Hurum E-Verk: resepsjonen
  • Follestad gjenvinningsstasjon
  • Holmsbu havn (ryddepakker legges ut ved søppeldunkene)

Hurum kommune oppfordrer innbyggerne til å opprette egne aksjoner eller melde seg på eksisterende aksjoner i www.ryddeportalen.no

Søppelet hentes 7. mai på
Tofte – Skjæra parkeringsplass
Holmsbu sentrum / Holmsbu havn
Sætre, ved Malerhjemmet