Fellesnemnda for nye Asker har godkjent endelig versjon av «Tre seil» som nytt kommunevåpen fra 2020.

Tre seil ble opprinnelig tegnet av Kirsten I. Greiner fra Asker, som vant konkurransen om nytt kommunevåpen både i nettavstemningen og i fellesnemnda. Nå har Dinamo Design gjort nødvendige justeringer og ferdigstilt den endelige versjonen, som ble godkjent i fellesnemnda fredag 31. august. Både skjoldet, motivet og fargen har nå funnet sitt endelige uttrykk.

- Vi har valgt å gi skjoldet en lettere og rundere bunn, slik at det oppleves som spenstigere, nettere og litt mer høyreist – ikke så tungt. Det handler om helhetsinntrykket og samspillet mellom de tre seilene og skjoldformen, og det blir tydeligere i små størrelser og på avstand, sier kreativ leder Simen Grankel i Dinamo Design. - Seilene er justert noe i kurvene og balansert mot hverandre, mens fargen er blitt tydeligere og klarere blå, forklarer han.

- Vi i fellesnemnda syns dette har blitt et flott nytt kommunevåpen, og vi er svært tilfreds med den formen og uttrykket "Tre seil" nå har fått. Det er betryggende å ha fått en ordentlig faglig og profesjonell optimalisering av de visuelle egenskapene som kommunevåpenet skal ha, og ekstra hyggelig å tenke på den innbyggerinvolveringen som ligger bak denne prosessen. Husk at alle de over 2000 opprinnelige forslagene var tegnet av innbyggere, og at det kom inn over 20.000 stemmer via innbygger-avstemningen.Dette kommunevåpenet bærer i seg hele den unike prosessen som imponerende mange av innbyggerne i våre tre kommuner har tatt del i, sier leder av fellesnemnda Lene Conradi.

Dette er den endelige versjonen:

Den endelige versjonen av "Tre seil", godkjent i fellesnemnda 31. august

Slik ble den justert:

Slik ble kommunevåpenet justert

Den opprinnelige tegningen innsendt av konkurransevinner Kirsten I. Greiner:

Se også: