Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner møtte fredag 24. juni ordførerne og rådmennene i Hurum, Asker og Røyken

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner inviterte de tre ordførerne til Oslo for å feire vedtaket om kommunesammenslåing. Tirsdag 21. juni vedtok kommunestyret i Hurum å gå inn for kommunesammenslåing med Asker og Røyken som gjorde samme vedtak i sine kommunestyrer tidligere denne måneden.

Med over 90.000 innbyggere og opp mot 6.000 ansatte er sammenslåingen av Røyken, Hurum og Asker den største kommunesammenslåingen så langt.

- Jeg synes nye Asker kommune blir en kjempeflott kommune. Det er mange nye muligheter når tre administrasjoner skal bli til en - her ligger det mange spennende dimensjoner, sa Sanner.

Ordførere på besøk hos statsråd
Røyken-ordfører Eva Norén Eriksen, kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, Asker-ordfører Lene Conradi og ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie.
Foto: Kommunal- og moderniseringsdepartementet