Hurum helsehus ble presentert under en stor nordiske konferansen om miljøvennlige bygg i Trondheim og møtte stor interesse fra deltakere fra hele Norden på grunn av sin bruk av FNs bærekraftsmål og sine ambisiøse klimamål.

- Hurum kommune er først ute med å bygge et så miljøvennlig helsehus, sier ordfører Monica Vee Bratlie. - Vi tar utgangspunkt i både FNs bærekraftsmål, og vår energi- og klimastrategi, slik at vår virksomhet ikke belaster kloden mer enn det som er bærekraftig. Vi gleder oss til helsehuset står ferdig i 2021. Dette blir bra for både miljø, ansatte og beboere, sier Bratlie.

Hurum helsehus presentert på konferanse om miljøvennlige bygg

Bilde av prosjektgruppen for Hurum helsehus Bilde av en modell av Hurum helsehus Hurum helsehus stand Hurum helsehus stand Hurum helsehus stand Nærbilde av plansje på Hurum helsehus stand

Det som gjør prosjektet unikt er de strenge energi- og miljøkrav som er gitt:

• Prosjektet skal være fundamentert i FNs bærekraftsmål.
  • Prosjektet skal sertifiseres som BREEAM Excellent.
  • Futurbuilt plusshusstandard, det vil si at bygget skal produsere mer energi enn det bruker.
  • Bygget skal ikke generere mer enn 25 kg avfall pr m2 bruksareal.
  • Bygget skal ha en kildesorteringsgrad på 85%.
  • Prosjektet skal fremme gjenbruk av materialer og prioritere bruk av miljømerkede og resirkulerbare materialer.

Helsehuset vil inneholde fem avdelinger med plass til 110 beboere, to dagsenter, rom for behandling, aktivitet og service, en administrasjon og base for hjemmetjenester og et eget produksjonskjøkken.

Les mer om prosjektet her