Fotballagene fra Røyken, Hurum og Asker blir nye Asker kommunes ambassadører for FNs bærekraftsmål på Norway Cup.

I trøyer med FNs bærekraftsmål og nye Askers kommunevåpen er lagene fra vår nye kommune klare for Norway Cup. Foran fra v: Gry Garlie fra Asker idrettsråd, Rannveig Sundelin fra Norway Cup og Lene Conradi, leder av fellesnemnda i nye Asker.

Om lag 50 spillere og trenere ble ønsket velkommen til kommunestyresalen i Asker rådhus, for å få et innblikk i hvordan både den nye kommunen og Norway Cup arbeider med FNs bærekraftsmål som rammeverk.
Som bærekraftsambassadører skal lagene bidra til å profilere FNs bærekraftsmål under Norway Cup, og delta på egne arrangementer under fotballturneringen.

Det er påmeldt 20 lag til Norway Cup fra nye Asker. Lagene kommer fra Asker Fotball/Asker Skiklubb, Frisk Asker, Heggedal IL, Holmen IF, Huringen IF (inkludert spillere fra Hyggen IF), ROS IL (Røyken og Spikkestad) og Vollen Ungdomslag.

- Takk for at dere har lyst til å bli med å være ambassadører for nye Asker kommune og FNs bærekraftsmål på Norway Cup. Vi gleder oss til å bidra til at det skal vises hvilke lag som er fra Asker, Røyken og Hurum, og sammen skal dere synliggjøre at vi er sammen i en ny kommune som bygges på bærekraftsmålene, sa ordfører i Asker og leder av fellesnemnda i nye Asker, Lene Conradi.

Norway Cup har etablert egen Global Goals Arena under turneringen, som brukes til å promotere mål for viktige felles utfordringer og veivalg for fremtiden for barn og ungdom. Arenaen organiseres sammen med verdileverandører som blant annet MOT, PLAN Norge, Frivillighet Norge, LNU, SALT Lofoten, FN-sambandet, SAIH/ VBN, Politiets nettpatrulje.

– Vi setter veldig stor pris på at dere vil være med og løfte fram FNs bærekraftsmål. Bærekraft og samfunnsansvar er viktig for Norway Cup, som samler barn og unge fra hele verden til fotball, lek og vennskap. I år har vi egne områder under Norway Cup som vi skal bruke til å løfte fram viktige temaer fra FNs bærekraftsmål, som likestilling, inkludering og bedre klima, fortalte Rannveig Sundelin – prosjektleder for samfunnsansvar og bærekraft i Norway Cup. – Vi ønsker dere velkommen som ambassadører for bærekraft, og håper dere opplever mye idrettslede under Norway Cup, sa Sundelin.

- Idrettslagene legger til rette for at alle skal kunne delta, og det er et viktig sosialt mål som idretten leverer på, sa Gry Garlie i Asker idrettsråd.
- Lykke til på Norway Cup alle nye Asker-lag!

Norway Cup arrangeres fra 27. juli til 3. august.

Kommunestyret

Spillere