Bli med på nattevandring og vardetenning i Vardåsen! Onsdag 24. oktober er alle velkommen til å være med å markere FN-dagen fra kl 17.30 – 20.00. Du får en unik opplevelse med lysvandring i Vardåsenbakken med kulturelle stopp, og du får anledning til å bi kjent med FNs bærekraftsmål!

- Vi håper så mange som mulig tar seg en tur til Vardåsen alpinbakke denne kvelden, og oppfordrer samtidig til å la bilen stå. I tillegg til rutebusser og tog, blir det satt opp gratisbusser fra Røyken og Hurum, sier ordfører Lene Conradi.

Nattevandring med kunstneriske innslag

I forbindelse med Askerkonferansen som arrangeres i rådhuset på dagen den 24. oktober, arrangerer kommunen en nattevandring for å markere FN-dagen.

Oppmøtested er i bunnen av slalåmbakken i Vardåsen klokken 17.30. Der blir litt underholdning, før vandringer starter klokken 18.00 opp alpinbakken.

Underveis blir det poster hvor blant annet Pippip Ferner & the Guerrilla Plastic Movement, DNT, Asker Elveforum, lokale dansegrupper, turlag, Asker Bel Canto, artisten When Mary og Factory Light Festival fra Slemmestad vil bidra med kunst, musikk og lysmagi underveis.

Vardebrenning og musikk

På toppen blir det vakker musikk og kokken19.00 tennes en varde på toppen. Det blir også tent varder i Røyken og Hurum som skal være godt synlig for folk. I Røyken er det Røyken historielag som står for vardetenningen, mens det i Hurum er Sætre speidergruppe som skal tenne varden.

Brannvesenet er godt orientert og passer på.

Et vakkert skue

For de som ikke har lyst eller mulighet til å gå hele turen, vil det bli bålpanne og boller i bunn av alpinbakken. Her blir det også dans og musikk med Hard2Hate Crew og Borgen-artisten Ida Uslu.

Derfra blir det også et vakkert skue når den lysende folkemassen slynger seg oppover bakken.

Hvordan kommer du deg til Vardåsen alpinbakke?

• Rutebuss 281 fra Asker stasjon til Trettestykket, gå til fots derfra
  • Tog til Gullhella stasjon (10-15 minutters gange fra toget), gå til fots derfra
  • Gratisbuss fra Midtbygda, Slemmestad, Tofte og Sætre - gratisbilletter på aktiviasker.no (begrenset antall - "førstemann til mølla"!)

Ta med lomme- eller hodelykt, og husk varmt tøy og gode sko!

Vi anbefaler ikke å ha med hund, da det blir høy lyd,  levende lys og mye folk på arrangementet.

Fra nattevadring med fakler opp til Gaustatoppen
Her fra et lignende arrangement opp til Gaustatoppen. Foto: Aleksander Myklebust, Norad.