Hurums ordfører stiller på lag for venninnen Anne, Asker-ordføreren for familievennen Heidi og Røykens ordfører for selve kreftsaken. Nå håper de at du også blir med på Stafett for livet.

Heidi Houge (21) fra Asker var bare 15 år da hun fikk kreft. Heidi husker at hun var veldig sliten og hadde dårlig matlyst. At hun haltet, og at faren påpekte at hun gikk litt krøkkete da de var ute på tur. En infeksjon, trodde legene først. Men det var ingen infeksjon. Dagen før nyttårsaften i 2011 fikk Heidi den vonde beskjeden: Hun hadde sarkomkreft. MR-undersøkelsen viste en svulst i bekkenbenet.

- Jeg hadde alltid hatt en frykt for å få kreft. Og så fikk jeg det, forteller Heidi Houge.

De vonde tankene raste gjennom hodet hennes. Kom hun til å dø? Og hvis hun overlevde behandlingen, ville hun blir frisk nok til noen gang å få seg en jobb?

Vondt i brystet

Våren 2017 fikk Anne Thrana (46) fra Hurum vite at hun hadde lungekreft. Etter en time som spinningsinstruktør fikk hun vondt i øvre del av brystet. En venninne insisterte på at hun skulle oppsøke legevakten. Lite visste Anne at dette var starten på en tre måneder lang utredning som avdekket at hun hadde en svulst på lungen.
- Er det over alt nå? tenkte Anne.

Anne Thrana fikk lungekreft i fjor. Hun er frisk i dag, men vet at kreften kan komme tilbake. Hurum-ordfører Monica Vee Bratlie stiller på lag for venninnen under Stafett for livet.

Både Heidi og Anne måtte gjennom kompliserte operasjoner. Heidi fikk i tillegg cellegift. Heldigvis ble begge friske.

- De fjernet halve lungen min. Jeg er frisk nå, men det er stor risiko for tilbakefall. Men jeg kan ikke la de tankene styre meg, smiler Anne, som løp ti kilometer i Oslo maraton tre måneder etter operasjonen.

Kjemper hele døgnet

18. og 19. august er Heidi og Anne hederspersonene på henholdsvis Asker-ordfører Lene Conradi og Hurum-ordfører Monica Vee Bratlies lag under Stafett for livet. Ordførerne har fått med seg familie, venner og kolleger.

Under Stafett for livet går eller løper ulike lag sammenhengende i ett døgn for å vise støtte til kreftpasienter og kampen de kjemper 24 timer i døgnet. Arrangementet er et samarbeid mellom Kreftforeningen og nye Asker kommune.

Is og sushi

Stiller for Heidi: Asker-ordfører Lene Conradi stiller på lag for familievennen Heidi Houge. Heidi var bare 15 år da hun fikk kreft, men er frisk i dag.

Lene Conradis datter og Heidi Houge er barndomsvenninner, og de to familiene er omgangsvenner. - Det var en uvirkelig opplevelse. Vi fulgte familien tett og opplevde å se hvordan sykdommen preget en hel familie, et stort nettverk og ikke minst unge venner, husker Asker-ordføreren.

Hun besøkte Heidi så ofte hun kunne.
- Du var jo innom nesten hver dag. Med is og sushi. Det satt jeg veldig stor pris på, smiler Heidi.

- Det var det eneste jeg følte jeg kunne gjøre, svarer Lene.

Monica Vee Bratlie og Anne Thrana har vært venninner i 20 år, og også naboer i flere år. - Det er viktig for meg å stille opp for Anne og feire at hun er frisk. Jeg kjenner dessuten flere personer som har kreft, sier Monica Vee Bratlie.

Røyken-ordfører Eva Norén Eriksen stiller på lag for selve kreftsaken sammen med Lions. - Dette er et viktig arrangement der minst én fra hvert lag er på banen i 24 timer for å vise at kreften aldri tar pause, sier hun.

Bli med: Heidi Houge (t.v.), Lene Conradi, Eva Norén Eriksen, Anne Thrana og Monica Vee Bratlie håper så mange som mulig blir med og stiller lag under Stafett for livet 18.-19. august.

Bli med!

De tre ordførerne håper på stor oppslutning og at så mange som mulig i Hurum, Røyken og Asker stiller lag. De understreker at lagene ikke behøver å stille for enkeltpersoner. - Det er fullt mulig å stille for selve kreftsaken. Omtrent alle har en relasjon til noen som har eller har hatt kreft, sier Lene Conradi.

- Stafett for livet er et fantastisk arrangement som støtter opp om alle som er rammet av kreft, legger Monica Vee Bratlie til.

- Meld dere på nå! er den klare oppfordringen fra Eva Norén Eriksen.

Fakta om Stafett for livet nye Asker:

• Dato: Lørdag 18. august fra klokken 12.00 til søndag 19. august klokken 12.00. Sted: ROS Arena på Spikkestad i Røyken.
  • Ulike lag bestående av familier, venner, kolleger eller organisasjoner deltar. Lagene stiller for en person de kjenner eller selve kreftsaken.
  • Lagene kan også opprette egne innsamlingsaksjoner.
  • Deltakerne kan gå eller løpe.
  • Lagene konkurrerer ikke mot hverandre - de går eller løper med hverandre. Hvert lag forplikter seg til å ha minst én deltaker på banen til enhver tid i løpet av de 24 timene stafetten pågår.
  • Lagene melder seg på via Kreftforeningens nettside.
  • Et stort antall frivillige er med og arrangerer Stafett for livet.
  • Det blir underholdning, lysseremoni og andre aktiviteter rundt ROS Arena mens Stafett for livet pågår.