Et sted å være


Utrettelige ildsjeler har gjort Røyken ungdomsklubb til en institusjon. Ungdommer fra hele kommunen treffes i Klokkegården ved Røyken kirke annenhver fredag.

Fredagskveld på klubben
Trygge voksne (bak f.v.) Anke Ringkjøb, Daan Deymann og Jane Lankhof og glade Røyken-ungdom (foran f.v.) Emma, Christian, Live og Chris. Foto: Aina Skoland

- Det er godt å ha et trygt sted å henge og prate med andre i samme alder som oss selv. – Vi blir kjent med andre på tvers av skoler og alderstrinn.

- Her kan vi snakke fritt om hvordan vi har det, både gode og vonde ting. Replikkene flyr i rommet når de unge selv skal fortelle hva som er bra med klubben deres.

Skjermfritt tilbud

De har samlet seg i rommet der det er både biljard, bordtennis og ishockeyspill, samt gode stoler å sitte i, og ikke en skjerm er å se hos noen av dem. I tillegg har de diskotekrom, og kjøkken og kafé der de kan spise pizza, kjøpe godteri og spille PlayStation.

- Moren min pleide også gå på denne klubben, forteller Lilly som nå har begynt på videregående, og som er en av ungdommene som har klubben som jobb så vel som et sosialt sted å være.

Jane Lankhof og Anke Ringkjøb er trygge voksne som er tilstede hver eneste klubbkveld.

- Det kan nok stemme at dette er andre generasjon ungdommer som er her, nikker de gjenkjennende.

- Klubben har holdt på siden 1997, og fortsatt er inngangsprisen 20 kr pr gang, ler de.