Inviterer til kammermusikkfestival


Asker kammermusikkfestival markerer sitt fem-årsjubileum med 34 kammermusikalske konserter rundt om i Hurum, Røyken og Asker i tidsrommet 20. oktober til 4. november.

Kammermusikkfestival
Festivalsjef Kristin Lunde (foran t.v.) og Pia Borgli, Øystein Skre (bak t.v.), Tor Kristian Østeby og kunstnerisk leder Povilas Syrrist-Gelgota inviterer til årets kammermusikkfestival. Foto: Svein-Ivar Fors

Truls Mørk, Grieg Trio, Håvard Gimse, Lars Anders Tomter, Christian Ihle Hadland, Ole Paus, Oslo filharmonikere og sangsolister fra Den Norske Opera er blant de mange flotte artistene som kommer fra innland og utland.

Truede instrumenter

Programmet er mangfoldig og passer for både små og store. Festivalens motto er kvalitet og inkludering. Blant annet framføres konsert-forestillingen «Livet, døden og kjærligheten» av Pia Borgli, Kristin Lunde og Povilas Syrrist-Gelgota i Røyken kirke. Billettinntektene går til TV-aksjonen NRK 2018.

– Sammen med Asker kulturskole ønsker vi også å fremheve «truede» instrumenter – slike som fagott, bratsj og kontrabass. Vi får besøk av Den Norske Kontrabassklubben som har et to dagers seminar og holer konsert med 30 kontrabassister, forteller festivalsjef Kristin Lunde.

Fra Grieg til country

– Vi samarbeider med Filtvet fyrs venner og skal ha en konsert på fyret med Bratsj og trekkspill – fra Grieg til country. Konserten er åpen for alle, men vær tidlig ute for å sikre deg plass! sier Lunde.

– «Er det slik du ser meg?» framføres av Katharina Frogner Kockum i Vardåsen kirke. Frauenliebe und Leben er en sangsyklus skrevet av to menn, Schumann og Adelbert von Chamisso, og handler om kvinnens liv og kjærlighet sett fra en manns perspektiv. Sangene blir fremført og knyttet sammen av dikt og poesi fra hele verden med tilknytning til teksten på sangsyklusen fra en kvinnes perspektiv.

– Vi skal dessuten ha musikalsk gudstjeneste i Hurum, skolekonsert på Sæthre barneskole, barnehagekonsert, diverse huskonserter og konsert på Bråset bo og omsorgssenter, legger festivalsjefen til.

Festivalens avslutningskonsert blir i den nye Borgen innbyggertorg, med internasjonal mat og musikk.

Etterspill

Festivalens etterspill kommer som en huskonsert hos familien Thon, der Bjørn Simensen presenterer sin bok «Operasjefen» i en fin musikalsk miks av musikk og mat, poesi og bilde.

Program og billetter

Se nettsiden www.aktiviasker.no
Festivalprogrammet finnes på www.askerkammermusikkfestival.no og på Facebook.