Mange kulturopplevelser i nye Asker


Den nye kommunen byr på et rikt kulturliv. Her kan du lese om noen av vårens kulturarrangementer som er tilgjengelig for alle, uavhengig av dagens kommunegrenser.

23. mars blir det blant annet forestilling, stands, cosplay-kåringer, gaming, fantasy og animasjon under Unicon Expo i Asker kulturhus.
23. mars blir det blant annet forestilling, stands, cosplay-kåringer, gaming, fantasy og animasjon under Unicon Expo i Asker kulturhus. Foto: Inger Marthe Selsaas.

Unicon Expo

Lørdag 23. mars samles tilhengere av gaming, fantasy og animasjon til årets høydepunkt; Unicon Expo. Hit kan du for eksempel komme utkledd som din favoritt-fantasyfigur.

- Denne dagen kommer det folk langveisfra, forklarer Inger Marthe Selsaas, som er arrangementsansvarlig i UngKultur Asker.
Dette er et rusfritt arrangement. Det er ingen nedre aldersgrense, men hovedmålgruppen er ungdomsskoleelever og oppover. Unicon Expo er en fargerik dag for alle som er interessert i «nerdekultur». Det blir forestilling, stands, cosplay-kåringer, foredrag og kafé, sier Selsaas.

Følg med på askerkulturhus.no eller aktiviasker.no for mer informasjon og kjøp av billetter.

Kulturdagene i Røyken

Fra 30. mars til 7. april blir det en rekke konserter og andre kulturarrangementer i forbindelse med kulturdagene i Røyken. Kulturdagene avsluttes med festkonsert og innvielse av det nye flygelet i Teglen, Spikkestad kirke- og kultursenter.

Se hele programmet på Røyken kommunes nettsider.

Nattkino for ungdom

Natt til 1. mai samarbeider Asker kulturhus og Asker kino om kinomaraton med hele tre filmer i tre saler. Dette er et rusfritt tilbud til ungdom fra ungdomstrinnet og videregående skole i Hurum, Røyken og Asker. Full underholdning fra klokken 17.00 til midnatt og koster 80 kroner. Pizza og brus er inkludert, og i pausen mellom filmene blir det konkurranser og moro.

Billetter kan kjøpes elektronisk eller på kinoen, men pass på, det kan bli utsolgt. Se informasjon på aktiviasker.no

Asker kulturfestival

21.–26. mai blir årets mest begivenhetsrike uke i hele vårt distrikt, når Asker kulturfestival går av stabelen.
- I fjor hadde vi hele 150 arrangementer i løpet av festivalen. Klarer vi å slå rekorden i år, spør prosjektleder for festivalen, Hilde Wahl. Hvis du vil bli med å danse, synge eller bidra med et helt annet kulturinnslag, husk å melde deg på innen 15. mars.
- Du stiller med dine ressurser, og vi bidrar med gratis markedsføring og teknisk assistanse, avslutter Hilde Wahl.

Tilskudd til identitetsskapende prosjekter

Tilskuddsordningen identitetsskapende prosjekter, er opprettet fordi vi ønsker å oppmuntre frivillige, lag og organisasjoner til å jobbe sammen på tvers av kommunegrensene og bli bedre kjent med hverandre, sier fungerende kultursjef i Asker, Rigmor Stenvik.

- Derfor vil vi bidra med støtte til prosjekter der innbyggere i to eller tre av kommunene våre samarbeider. Eksempler på prosjekter som ble tildelt støtte i 2018 er Hurum sjakklubbs tre-kommuners turnering, Røyken husflidslag som samlet inn gamle plagg fra alle tre kommuner. Slemmestad ungdomskorps som gjennomførte konsert med flere kor, Asker Bildende Kunstnere som hadde kunstkonferanse i Heggedal med deltagere fra nabokommunene, og Asker Seniorsenter som sammen med samarbeidspartnere i Hurum og Røyken planlegger utgivelse av en kokebok med oppskrifter fra alle de tre kommunene.

- Vi legger opp til to søknadsrunder i året, og neste søknadsfrist er 15. mai, forklarer Stenvik. For mer informasjon, se nyeasker.no

Asker kulturkonferanse

Mandag 18. mars avholdes Asker kulturkonferanse i Asker kulturhus. Hit inviteres folk som jobber i kulturfeltet, og andre kulturinteresserte til en informativ og interessant dag med foredrag, debatt, nettverksbygging, mat og kulturinnslag.

Blant programpostene kan vi nevne «Kulturmeldingen ved Norsk Kulturråd», «kultur i nye Viken», «alternative kulturarenaer i nye Asker», «kulturlokaler og innbyggertorg», samt en minidebatt med de politiske partiene. Mer informasjon på aktiviasker.no