Bli med på nattevandring og vardetenning


På FN-dagen den 24. oktober inviterer Røyken, Hurum og Asker kommuner til nattevandring i Vardåsen alpinbakke – og høstmørket må vike for lys og musikk.

Bilde av tre ordførere foran lysshow
FRA SLEMMESTAD TIL VARDÅSEN: For sjette gang på rad ble Factory Light Festival arrangert i Slemmestad – med morsomme opplevelser og heftige inntrykk i unike omgivelser. – Bli med når Factory Light Festival tar med seg sin lysmagi til Vardåsen 24. oktober, oppfordrer ordførerne Eva Norén Eriksen fra Røyken, Monica Vee Bratlie fra Hurum og Lene Conradi fra Asker. Foto: Morten Flaten.

Arrangementet er åpent for alle. Det starter nederst i Vardåsen alpinbakke klokken 17.30 med underholdning, før vandringen snor seg oppover slalåmbakken i et langt lys-tog. På vei opp møter lysvandrerne Pippip Ferner & Guerrilla Plastic Movement , DNT, Asker Elveforum, lokale dansegrupper, turlag og artisten When Mary. Factory Light Festival fra Slemmestad vil bidra med sin lysmagi.

Vardebrenning

På toppen blir det vakker musikk, og klokken 19.00 tennes en varde – i tett samarbeid med brannvesenet. Samtidig tennes varder på de høyeste toppene i Røyken og Hurum, og kanskje får man et glimt av disse fra toppen av Vardåsen. Folk oppmuntres til å gå med lommelykt og hodelykt i toget oppover, slik at arrangementet lyser opp høstmørket også før vardene tennes.

Et vakkert skue

For de som ikke vil gi seg i kast med alpinbakken blir det grilling av pinnebrød i bunnen av bakken. Her blir det dans og musikk med Asker Bel Canto, Hard2Hate Crew og Borgen-artisten Ida Uslu – og den lysende folkemassen som slynger seg oppover bakken vil være et vakkert skue herfra.

Hilde W og Kristine A
AKTIV DAG: Hilde Wahl (t.v.) er prosjektleder for nattevandringen, mens Kristine Andenæs har arbeidet med å få i stand Askerkonferansen. 24. oktober blir en travel dag for dem begge. Foto: Vibeke Glosli

Transport

  • Rutebuss 281 fra Asker stasjon til Trettestykket
  • Tog til Bondivann stasjon (10-15 minutters gange fra toget)
  • Gratisbuss fra Midtbygda, Slemmestad, Tofte og Sætre – påmelding til hilde.wahl@asker.kommune.no INNEN 18. OKTOBER!